Doneer nu qxif-angle-right

Cheques STOPhersentumorenDoel van dit project: Doel van het onderzoek van de afdeling Neurochirurgie, ErasmusMC, is de verbetering van de behandelmogelijkheden voor glioompatiënten. Dit doel denken wij te verwezenlijken door de therapie af te stemmen op de (moleculaire) eigenschappen van de tumor. Deze benadering wordt ook wel 'behandeling op maat' of 'individuele therapie' genoemd. Om de koppeling te maken tussen een specifiek medicijn en een subtype tumor dat daar gevoelig voor is maken wij gebruik van onze grote collectie (goed gekarakteriseerde) patiënt-afkomstige glioomcelkweken. Hersentumorcentrum ErasmusMC Rotterdam.

Bijdrage Stichting STOPhersentumoren.nl: 134.450,- euro per 1 november 2013

 Huidig project zal mogelijk maken dat vele geneesmiddelen worden gescreend in deze celkweken en de gevoeligheidsprofielen voor ieder medicijn in kaart worden gebracht. Deze informatie is essentieel voor de vertaalslag naar klinische trials waarbij de keuze voor behandeling wordt bepaald door het profiel van de tumor. Huidig project is dus van groot en van direct belang voor het verwezenlijken van de doelstelling van onze afdeling.

Doel van dit project:

Het eindresultaat van dit project is dat voor iedere hooggradige glioom op basis van het moleculaire profiel van de tumor de gevoeligheid voor een specifiek geneesmiddel in kaart is gebracht. Door een grote collectie aan tumoren en geneesmiddelen te screenen verwachten wij voor ieder subtype hooggradig glioom een behandeladvies uit te kunnen brengen. Dit overzicht zal als fundament dienen voor een toekomstige klinische studie waarin het profiel van de betreffende tumor wordt gebruikt om de optimale behandeling te bepalen.

Doel van het onderzoek van de afdeling Neurochirurgie, ErasmusMC, is de verbetering van de behandelmogelijkheden voor glioompatiënten. Dit doel denken wij te verwezenlijken door de therapie af te stemmen op de (moleculaire) eigenschappen van de tumor. Deze benadering wordt ook wel ‘behandeling op maat’  of ‘individuele therapie’ genoemd. Om de koppeling te maken tussen een specifiek medicijn en een subtype tumor dat daar gevoelig voor is maken wij gebruik van onze grote collectie (goed gekarakteriseerde) patiënt-afkomstige glioomcelkweken.

Huidig project zal mogelijk maken dat vele geneesmiddelen worden gescreend in deze celkweken en de gevoeligheidsprofielen voor ieder medicijn in kaart worden gebracht. Deze informatie is essentieel voor de vertaalslag naar klinische trials waarbij de keuze voor behandeling wordt bepaald door het profiel van de tumor.

Huidig project is dus van groot en van direct belang voor het verwezenlijken van de doelstelling van onze afdeling.

Normal 0 21 false false false EN-US JA X-NONE