Doneer nu qxif-angle-right

VUmc cheque STOPhersentumorenDoel van dit project:  Hierbij willen we een 6-maandelijkse extensie-aanvraag indienen om de tijd te overbruggen die nodig is om externe financiering van dit project te waarborgen. We hebben een KWF-aanvraag in mogen dienen in de zomer van 2015 en verwachten tot het voorjaar en tot uiterlijk in de zomer 2016 nodig te hebben om dit project door KWF, NWO-STW en/of eScience gefinancieerd te krijgen. Gedurende de aangevraagde overbrugging zijn we van plan de volgende stappen uit te voeren;
(1) Onze aanpak herhalen op een onafhanlijk panel van cellijnen testen en daarmee de validiteit van onze dubbel en triple-drug synergy onafhankelijk bevestigen.
(2) Bio-markers identificeren die voorspellend zijn voor het optreden van van dual/triple synergie.
 

Bijdrage Stichting STOPhersentumoren.nl: 36.000,- euro per 1 november 2015

 Beoogd einderesultaat: Het doel van de aanvraag is om door middel van bio-informatische analyse drug synergie te voorspellen en te valideren in hooggradige gliomen (HGG). We hebben het afgelopen jaar de methodiek voor de bioinformatica analyse verder geoptimaliseerd en met behulp van literatuur data gevalideerd (zie resultaten in bijlage 1). We hebben de meest voor de hand liggende drug combinaties getest op sets van cellijnen, representatief voor verschillen in druggevoeligheid en genetische achtergrond. De data zijn geïntegreerd tot een nieuwe database, de HGG Synergy Atlas, waarin alle synergie combinatie data verwerkt en gevisualiseerd zijn. Multi-drug combinaties zijn hieruit geselecteerd en uitgetest en we hebben hiermee triple-drug combinaties weten te vinden die werken op een subgroep van HGG patienten. Deze triple combinaties hadden niet eenvoudig via een andere methodiek kunnen identificeren; met het gebruikte aantal drugs zijn er namelijk 2.2x106 combinatie mogelijkheden. We hebben voorbereidingen getroffen om in vivo experimenten te doen om het in vivo effect van onze methodiek te bepalen ten opzichte van bestaande behandelingen en tevens de toxiciteit te bepalen (valt binnen de KWF aanvraag).