Doneer nu qxif-angle-right

 

Bijdrage Stichting STOPhersentumoren.nl: 21.000,- euro  per 16 november 2018

 

Doel van dit project:  Er is behoefte aan verbetering van de pre-operatieve diagnostiek van afwijkingen die er uit zien als meningeomen op beeldvorming. Namelijk, hemangiopericytomen moeten kunnen worden uitgesloten, en de graad van een meningeoom moet bepaald kunnen worden. Meningeomen en hemangiopericytomen vertonen verschillende DNA (gene) afwijkingen. Vloeibare biopsieën (oftewel bloedtesten) die het circulerend tumor-gerelateerd microRNA in kaart brengen, hebben in theorie het potentieel om deze verschillende DNA expressieprofielen, te detecteren. Ons doel is om de microRNA expressieprofielen van meningeomen van verschillende gradaties, en die van hemangiopericytomen, te kunnen herkennen, eerst op tumor weefsel, daarna op bloed monsters van patiënten met bekende meningiomen/hemangiopericytomen.

Bijdrage Stichting STOPhersentumoren.nl: 21.000,- euro  per 16 november 2018.

Beoogd einderesultaat: Dit project heeft als eindrsultaat dat deze experimenten kunnen resulteren in de ontwikkeling van een bloedtest die goed voorspelt welke
patiënten atypische, dan wel kwaadaardige meningeomen, en/of hemangiopericytomen hebben, en daarom gespecialiseerde behandelingen en follow-up vereisen.