Doneer nu

Onze ambassadeurs

Ex wielrenner Teun van Vliet

Teun van Vliet

Ex-wielrenner Teun van Vliet is ambassadeur van de stichting STOPhersentumoren. Teun van Vliet is zelf hersentumorpatiënt. In 2001 kreeg hij een hersentumor waarvan hij herstelde. Eind 2006 werd er opnieuw een kwaadaardige hersentumor bij Van Vliet geconstateerd, waartegen hij momenteel strijdt.

Teun van Vliet won onder meer Gent-Wevelgem, de Omloop Het Volk en de Ronde van Nederland. In 1988 droeg hij enkele dagen de gele leiderstrui in de Tour de France. Niet alleen op sportgebied bezit Teun een winnaarsmentaliteit. In 1990 moest Teun stoppen met de wielersport vanwege een chronische darmontsteking in 1990. Anderhalve meter darm werd verwijderd, daarna pakte hij zijn leven weer op. In 2001 werd er een hersentumor bij hem geconstateerd. Ook daar herstelde hij van. In 2006 kreeg hij opnieuw een hersentumor. Deze probeert hij nu te overwinnen.

Lees meer...

Prof. voetballer Alfred Schreuder steunt ons als ambassadeur

Alfred Schreuder

Prof voetballer Alfred Schreuder weet waarover hij praat als ambassadeur van STOPhersentumoren, want in 2006 verloor hij zijn dochtertje Anouk (6 jaar) aan de gevolgen van een hersentumor.

Alfred Schreuder heeft een goede staat van dienst opgebouwd als profvoetvaller bij onder andere Feyenoord, RKC Waalwijk, NAC Breda en FC Twente. Op dit moment voetbalt hij nog bij Vitesse, maar vanaf 2009 zal hij assistent-trainer worden bij het tweede elftal van FC Twente.

Alfred heeft twee dochtertjes, Isa en Floor, en een zoontje, Bas. Zijn dochtertje Anouk overleed op 14 maart 2006 op zesjarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor. Anouk heeft geruime tijd gestreden tegen haar ziekte en helaas verloren. Alfred en zijn familie ontvingen veel steunbetuigingen van zijn collega-voetballers en fans; condoleanceregisters, een ‘berenactie’ (zie foto), rouwbanden, etc.

Lees meer...

Burgemeester Frits Naafs zet zich in voor de stichting

fritsnaafsportretkl20 juni 2011. Burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt bekend dat hij ambassadeur is geworden van Stichting STOPhersentumoren.nl.

Frits Naafs: “Bij de opening van het evenement Walk4Brains in november 2009 vertelde Klaske Hofstee dat het zo moeilijk is om een ambassadeur voor de Stichting te vinden. Alle bekende Nederlanders zijn al verbonden aan een goed doel, of bedanken vriendelijk vanwege de ernst van de ziekte waar de Stichting  STOPhersentumoren tegen strijdt. Deze zin hield mij bezig. Zeker ook omdat destijds collega burgemeester Jan de Groot uit Baarn een niet te winnen strijd voerde tegen hersenkanker. Hij overleed op 20 augustus 2010 na een ziekbed van driekwart jaar. Toen ik aansluitend binnen mijn eigen familie moest toezien hoe verwoestend een hersentumor is, wist ik het zeker. Ik wilde ambassadeur worden van Stichting STOPhersentumoren.

Lees meer...

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!