Doneer nu qxif-angle-right

Tom Wurdinger www.steppentegenkanker.nlIn zijn dagelijks leven is dr. Tom Würdinger moleculair bioloog en geeft hij leiding aan de Neuro-oncology Research Group van het VUmc te Amsterdam. Zijn leven staat in het teken van onderzoek naar een van de meest gevaarlijkste kankersoorten die er bestaat: Hersentumoren. Een hersentumor is de op een na meest voorkomende vorm van kanker onder kinderen tot 12 jaar en jong volwassenen. En het is schokkend te weten dat er nagenoeg geen genezing voor is. Vrijwel iedereen sterft aan deze vorm van kanker, 4 Nederlanders per dag. Daar moet echt verandering in komen, meent dr. Tom Würdinger.

Samen met een team van 20 wetenschappers in het VUmc Amterdam doet dr. Tom Würdinger onderzoek naar hersenkanker in samenwerking met Harvard USA. De onderzoeksgroep is onder dr. Tom Würdinger zijn leiding in korte tijd zeer succesvol gebleken op het gebied van ontdekkingen op moleculaire niveau naar het zoeken van een oplossing tot een betere behandeling en genezing van hersentumoren. De afgelopen jaren is getracht om genetische componenten van hersentumorcellen en bloedvatcellen in kaart te brengen. Een eerste serie van experimenten heeft aangetoond dat specifieke microRNA remmers ook daadwerkelijk een remmend effect hebben op de hersentumorcel migratie en bloedvatformatie. Dit opent mogelijk een deur naar de ontwikkeling van nieuwe behandelingen. Tenslotte hebben ze vorig jaar gevonden dat hersentumorcellen kleine blaasjes uitscheiden. Deze miniscule blaasjes bevatten een grote hoeveelheid microRNAs van de tumor. Ook hiermee kunnen we in de toekomst op maat gesneden behandelingen gaan ontwikkelen. Maar onderzoek kost veel geld. Zeventig procent van dr. Tom Würdinger zijn team wordt betaald uit fondsenwerving. Als er geen onderzoekssubsidie binnenkomt kan hij zijn onderzoek naar hersenkanker niet voortzetten. Daarom stapt deze dokter op de step. Voor Stichting STOPhersentumoren.nl. Het enige fonds in Nederland wat zich heeft gespecialiseerd in onderzoek naar alle soorten primaire hersentumoren.

Deze zomer, op 28 augustus gaat dr. Tom Würdinger daarom de Alpe d’Huez beklimmen voor sponsorgeld, samen met meer dan 100 andere steppers tijdens het evenement www.steppentegenkanker.nl . Patiënten, naasten, nabestaanden, een hele gemengde groep van deelnemers met samen één enkel doel: ’Geld voor onderzoek naar hersenkanker.”. Een lange weg van 21 bochten over 14 kilometers naar de top zal dr. Tom Würdinger zich vastbijten in zijn missie. En alhoewel het zwaar wordt om deze klim te maken, dr. Tom Würdinger is veel bezig in zijn laboratorium en traint mogelijk daarom iets te weinig met zijn step, hij komt boven. Want er moet meer onderzoek komen naar deze vreselijke ziekte. De lijdensdruk voor patiënt en familie is door de ernst van deze kankersoort zeer hoog. Steun daarom dr. Tom Würdinger zijn sportieve uitdaging gul en zorg dat hij door kan gaan met onderzoek naar hersentumoren door een donatie over te maken naar rekeningnummer 1364.68.942 tnv STOPhersentumoren.nl te Driebergen ovv steppentegenkanker Tom Wurdinger.

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!