Doneer nu qxif-angle-right

Dagblad Trouw publiceerde dinsdag 2 november 2010 haar TOP-50 van goede doelen. In dit onderzoek onder goede doelen in de gezondheidszorg staat Stichting STOPhersentumoren.nl op de 11-de plaats. Vijfhonderd organisaties in de gezondheidszorg hebben een uitgebreide vragenlijst toegestuurd gekregen. Door toetsing van de gegevens van het Centraal Informatiepunt Goede Doelen (CIGD) en de vragenlijst die is gebaseerd op een onderzoek van het Erasmus Centrum voor Strategische Filantropie (ECSP) kwam onze jonge stichting zeer goed uit de verf.

Met de ECSP vragenlijst wordt de maatschappelijke impact - het effect - van het goede doel gemeten. Komt uw donatie ook daadwerkelijk terecht daar waar u het voor gegeven hebt. De missie van de Stichting. Gekeken is o.a. naar: de openheid in het functioneren van de organisatie, de bereikbaarheid, klachtenprocedure, opvraagbaarheid van plannen en verslagen, het publiceren daarvan op een website en de zichtbaarheid van bestuursleden, om zo de score in de richting van transparantie op te maken. Ook de heldere verbanden tussen doelstellingen en projecten en de samenwerking met gelijksoortige organisaties is geïnventariseerd. Wat activiteiten betreft is onderzocht of deze gebaseerd zijn op ervaringen uit de praktijk en of er wetenschappelijke bevindingen meewegen.

Wij zijn er trots op dat wij door onze openheid in deze lijst al een belangrijke plek hebben gekregen. Wij zullen hard blijven werken om deze plek ook te behouden. Samen verschil maken. Het is mogelijk!

 

Meer informatie;
Top-50 van goede doelen opgesteld

Meerdere nieuwsberichten rondom de Top-50 goede doelen

Goede doelen monitor

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!