Doneer nu qxif-angle-right

Jan Koelewijn uit Spakenburg had 4 september op de visserijdag van Spakenburg wel een heel ludieke actie. Nog niet zo lang geleden heeft  zijn vrouw de diagnose gekregen van de meest kwaadaardige hersentumor die er is en is hun leven flink op de kop gezet.  Jan heeft als hobby netten maken. Om meer geld op te halen voor hersentumoronderzoek heeft hij daarom een fuikje gemaakt en per opbod verkocht. De actie van Jan viel zo goed onder de bezoekers van de visserijdagen dat Jan ook nog van enkele mensen zo geld in zijn handen kreeg drukt voor het doel van de stichting. 

Op de foto staat Jan in vol Spakenburgs ornaat te werken aan een fuik. Een aantal jaren geleden is Jan begonnen met het breien en boeten van netten. Dit heeft altijd al zijn aandacht gehad. Dit oude beroep was in Spakenburg bijna uitgestorven. Door de historische vereniging is men weer begonnen met het les geven van dit oude beroep. In dit oude beroep geef Jan Koelewijn nu zelf les en hij kan je verschillende technieken leren.  

Meer van Jan zijn werk is te bewonderen op de site: www.miniatuurnetten.tk  Wij hopen dat Jan zijn actie meer mensen inspireert om hun hobby in te zetten voor meer onderzoek naar hersentumoren!

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!