Doneer nu qxif-angle-right

Na een maand van roze, de borstkanker maand, is het dan nu tijd voor een week lang grijs:  De internationale hersentumorweek. Een week waarin patiënten en naasten proberen Awareness en geld te verzamelen voor onderzoek naar hersentumoren.

Eén van de gevaarlijkste kankersoorten die er bestaat. Iedere dag sterven 4 Nederlanders aan deze ziekte. En omdat nagenoeg iedereen sterft, 0,3% genezingskans, kent hersenkanker bijna geen ambassadeurs. In tegenstelling tot borstkanker waar gelukkig door veel onderzoek al meer dan 80% van de patiënten van genezen. Er dient dus snel meer geld beschikbaar te komen voor hersentumoren onderzoek. Tijd voor actie tegen kanker.

Op verschillende plekken in Nederland worden daarom deze week een Walk4Brains georganiseerd. Een wandeltocht voor hoop. Een wandeltocht waarbij internationaal alle kilometers die zijn gelopen bij elkaar op worden geteld om samen zovele malen rond de aarde te lopen. Toen Roan en Joran de reden hoorden waarom hun moeders mee gaan lopen met de Walk4Brains te Dwingeloo wilden de vriendjes ook mee doen. Om het inschrijfgeld van 25 euro bijeen te verzamelen starten ze een flessen actie in Beilen. Ze liepen van deur naar deur en verzamelden honderden statiegeldflessen in. En als klap op de vuurpijl mochten de jonge ambassadeurs in de supermarkt C1000 staan in hun dorp. Samen haalden ze €205,65 euro op. Meer dan genoeg om aanstaande zondag in Dwingeloo aan de start te verschijnen. Wilt u ook een Walk4Brains organiseren of mee lopen, mail met info@STOPhersentumoren.nl voor meer informatie.

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!