Landelijke Hersentumorkrant is uit

7 april – De eerste krant compleet in het teken van hersentumoren ooit in Nederland gemaakt is uit. De gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede hadden de eer deze week de eerste exemplaren huis-aan-huis verspreidt te krijgen. Doel van de krant is om mensen ervan bewust te maken dat er meer onderzoek moet komen naar hersentumoren, omdat deze al decennia lang vrijwel altijd een doodvonnis betekenen.

De krant is gevuld met allerlei verhalen over hersentumoren en de gevolgen er van. Er wordt bijvoorbeeld een kijkje genomen bij een poli van neurochirurg prof. dr. S. Leenstra van het St. Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg en bij een moleculair bioloog dr. P. French van het ErasmusMC te Rotterdam die de eerste cheque van STOPhersentumoren.nl gebruikt voor zijn onderzoek. Maar ook nabestaanden, patiënten en de oprichters van de stichting komen aan het woord.

Klaske Hofstee van Stichting STOPhersentumoren.nl: ‘Het is een krant met misschien niet zo’n positief thema, maar waar ook veel hoop en kracht uit spreekt. We geven hersentumorpatiënten en hun strijd een gezicht en laten zien hoe zij ondanks alles toch dapper en optimistisch in het leven staan.’

De krant is mogelijk gemaakt door Uitgeverij Connect in Nieuw Amsterdam. Dennis Schomaker, directeur van Connect raakte erg onder de indruk van het werk van de stichting, toen hij de website bekeek. ‘Na het lezen van het betoog van voorzitter Klaske Hofstee raakte ik er van overtuigd dat mijn bedrijf een positieve bijdrage moet leveren aan de strijd voor genezing van hersentumoren’, vertelt hij. Samen met Debora Boomsma, professioneel tekstschrijver van BodéMedia werd de krant van redactionele stukken voorzien. Uitgeverij Connect zorgt voor de acquisitie en wil langzaam maar zeker heel Nederland van een hersentumorkrant voorzien.

Het adres is:
Uitgeverij Connect
t.a.v. Hersentumorkrant
Bark 20
7833 DG Nieuw-Amsterdam
www.uitgeverijconnect.nl
Telefoon: 0591-820208

Bedrijven, instellingen en personen die dit initiatief willen ondersteunen kunnen een advertentie plaatsen in de krant. Voor meer informatie daar over, advertentietarieven etc. bel met Dennis Schomaker, telefoonnummer: 0591-820208

Voer actie

Maak gratis en binnen een paar minuten een totaal eigen actiepagina met betaalmodule aan.

Laat iedereen zien waar je voor gaat en begin online donaties te werven op www.STOPhet.nl

StopBrains STOPhet actie voor stophersentumoren hersentumor onderzoek

Lotgenoten contact

Het is fijn om met anderen te praten die in soort gelijke situaties zitten.

facebookicon

STOPhersentumoren.nl heeft daarvoor de grootste lotgenoten contact groep. Klik HIER om daartoe toegang te krijgen.

Blogs

Lees de verhalen van onze bloggers, mensen die allemaal iets te maken hebben met hersentumoren.

Wat maken zij mee?
Van patiënt tot naaste, van onderzoeker tot arts. Iedereen kan bloggen. Lees of blog je met ons mee?

Klik HIER om naar de bloggers toe te gaan.

   logo hersentumor blogger blogs stophersentumoren