Onderzoek naar meningeomen

17 april – De Nederlandse Vereniging voor Meningeoom Patiënten (NVMP) heeft aansluiting gezocht bij Stichting STOPhersentumoren.nl voor meer aandacht en onderzoek naar meningeomen. Een meningeoom is een primaire hersentumor welke ontstaat uit het hersenvlies. Dit betekent dat het overal kan voorkomen waar het hersenvlies zich bevindt, van frontaal in het hoofd tot in het wervelkanaal en tot diep aan de schedelbasis. Het hoort in de groep goedaardige tumoren, die slechts zelden kwaadaardig wordt. Soms echter is de tumor niet of zeer moeilijk voor operatieve behandeling bereikbaar, waardoor slechts een deel ervan kan worden weggenomen. Als dit het geval is gedraagt het meningeoom zich als kwaadaardig. Gelukkig is dit slechts bij een minderheid van de patiënten het geval, maar in het slechtste geval kan het ruimte innemend proces van een meningeoom leiden tot de dood.

De Nederlandse Vereniging voor Meningeoom Patienten (NVMP) zet zich in om brede bekendheid te geven aan deze ziekte, voor lotgenoten contact mogelijk te maken, de hulp bieden die zij vragen en zich sterk te maken voor meer onderzoek. Dit laatste kwam helaas nauwelijks aan bod en daarom zijn wij voor dit gebied samen gegaan. Samen zullen we ons sterk maken voor meer onderzoek naar meningeomen. Bij een kwaadaardige hersentumor spreken we van kanker. Echter een meningeoom kan door de uitvalsverschijnselen, de aangeboden behandeling, en het leven met de complicaties die door de ongeremde groei kan ontstaan enorme schade berokkenen. Een meningeoompatient zal daarom zeggen over zijn hersentumor: We vinden hem niet goed, en al helemaal niet aardig!”

Wilt u ook meer onderzoek naar meningeomen? Doneer uw bijdrage op het speciale meningeoom rekeningnummer 1165.00.573 tnv STOPhersentumoren.nl te Driebergen.

Voor meer informatie zie www.meningeoom.nl

Voer actie

Maak gratis en binnen een paar minuten een totaal eigen actiepagina met betaalmodule aan.

Laat iedereen zien waar je voor gaat en begin online donaties te werven op www.STOPhet.nl

StopBrains STOPhet actie voor stophersentumoren hersentumor onderzoek

Lotgenoten contact

Het is fijn om met anderen te praten die in soort gelijke situaties zitten.

facebookicon

STOPhersentumoren.nl heeft daarvoor de grootste lotgenoten contact groep. Klik HIER om daartoe toegang te krijgen.

Blogs

Lees de verhalen van onze bloggers, mensen die allemaal iets te maken hebben met hersentumoren.

Wat maken zij mee?
Van patiënt tot naaste, van onderzoeker tot arts. Iedereen kan bloggen. Lees of blog je met ons mee?

Klik HIER om naar de bloggers toe te gaan.

   logo hersentumor blogger blogs stophersentumoren