Doneer nu qxif-angle-right

17 april – De Nederlandse Vereniging voor Meningeoom Patiënten (NVMP) heeft aansluiting gezocht bij Stichting STOPhersentumoren.nl voor meer aandacht en onderzoek naar meningeomen. Een meningeoom is een primaire hersentumor welke ontstaat uit het hersenvlies. Dit betekent dat het overal kan voorkomen waar het hersenvlies zich bevindt, van frontaal in het hoofd tot in het wervelkanaal en tot diep aan de schedelbasis. Het hoort in de groep goedaardige tumoren, die slechts zelden kwaadaardig wordt. Soms echter is de tumor niet of zeer moeilijk voor operatieve behandeling bereikbaar, waardoor slechts een deel ervan kan worden weggenomen. Als dit het geval is gedraagt het meningeoom zich als kwaadaardig. Gelukkig is dit slechts bij een minderheid van de patiënten het geval, maar in het slechtste geval kan het ruimte innemend proces van een meningeoom leiden tot de dood.

De Nederlandse Vereniging voor Meningeoom Patienten (NVMP) zet zich in om brede bekendheid te geven aan deze ziekte, voor lotgenoten contact mogelijk te maken, de hulp bieden die zij vragen en zich sterk te maken voor meer onderzoek. Dit laatste kwam helaas nauwelijks aan bod en daarom zijn wij voor dit gebied samen gegaan. Samen zullen we ons sterk maken voor meer onderzoek naar meningeomen. Bij een kwaadaardige hersentumor spreken we van kanker. Echter een meningeoom kan door de uitvalsverschijnselen, de aangeboden behandeling, en het leven met de complicaties die door de ongeremde groei kan ontstaan enorme schade berokkenen. Een meningeoompatient zal daarom zeggen over zijn hersentumor: We vinden hem niet goed, en al helemaal niet aardig!”

Wilt u ook meer onderzoek naar meningeomen? Doneer uw bijdrage op het speciale meningeoom rekeningnummer 1165.00.573 tnv STOPhersentumoren.nl te Driebergen.

Voor meer informatie zie www.meningeoom.nl

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!