Doneer nu qxif-angle-right

Klaske met de legpenningUtrecht - Commissaris van de Koningin, de heer R.C. Robbertsen, heeft op vrijdag 8 januari 2009 de Commissaris van de Koningin cvdK Legpenning uitgereikt aan onze voorzitter Klaske Hofstee. Hij deed dat direct na haar verkiezing tot Held uit het Hart 2009. Kijkers en luisteraars van RTV Utrecht konden de afgelopen weken stemmen op hun Held uit het Hart. Ze stemden in overduidelijke meerderheid voor Klaske Hofstee, die zich al jaren inzet voor de stichting STOPhersentumoren.nl en daarmee dus voor meer aandacht en geld voor hersentumoren.

De cvdK Legpenning is een eremedaille die al sinds jaar en dag wordt uitgereikt aan inwoners, instellingen en bedrijven in de provincie die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Utrechtse samenleving. "Ik vind het ongelofelijk bijzonder hoe Klaske Hofstee zich élke dag belangeloos inzet voor mensen met een primaire hersentumor. Daarvoor verdient zij absoluut de cvdK Legpenning," aldus commissaris Robbertsen. Naast de penning kreeg Klaske Hofstee ook een oorkonde uit handen van de commissaris van de Koningin.

Commissaris Robbertsen was lid van de jury die uit de vijfentwintig Helden van RTV Utrecht negen genomineerden koos. Kijkers en luisteraars mochten vervolgens stemmen op hun held. Robbertsen vindt alle negen genomineerden echte helden. "Maar er kan er maar één de winnaar zijn en het publiek heeft gekozen voor Klaske Hofstee." Zij kreeg van Paul van der Lugt, directeur van RTV Utrecht, een gouden heldenpenning die speciaal voor deze verkiezing is ontworpen en geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht.

Groepsfoto Held uit het HartOp de foto: Winnaar Held uit het hart 2009, Klaske Hofstee en op de achtergrond de jury van Helden uit het hart 2009; Roel Robbertsen (Commissaris van de Koningin van de provincie Utrecht), Antje Monteiro (zangeres en presentatrice) Paul van der Lugt (directeur RTV Utrecht), en Alain Schepers (Hoofd Redactie Wegener Huis-aan-HuisMedia).

Foto's: RTV Utrecht/ Norbert Waalboer fotografie.

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!