RideforHope start op de Neeltje Jans

De tocht wordt symbolisch verreden in de vorm van het internationale lintteken van hoop, de 'ribbon'. De wielrenners brengen hiermee letterlijk hoop tot leven voor de jaarlijks 1.500 slachtoffers in Nederland, voornamelijk kinderen en jongvolwassenen voor wie een hersentumor het grootste sterftecijfer is.

De wielrenners fietsen tijdens de Ride onder anderen door De Veluwe, langs Drentse hunebedden, over De Afsluitdijk, door Volendam, langs De Vecht, en bereiken via het Land van Maas en Waal op 4 juni het eindpunt: de befaamde Cauberg. Ride for Hope is daarmee niet alleen een unieke tocht, het is de zwaarste ronde van Nederland. Deelnemers moeten, naast het werven van minimaal 2.000 euro aan sponsorgeld, over een flinke dosis doorzettingsvermogen beschikken. Dagelijks zitten ze tien tot veertien uur in het zadel.

Het werk van STOPhersentumoren.nl heeft tot nu toe geresulteerd in de steun aan baanbrekend onderzoekswerk van onderzoeksleider Tom Würdinger van VUmc Amsterdam, waarbij een enzym is gevonden dat verantwoordelijk is voor de terugkeer van hersentumoren. Ook ondersteunt de stichting het UMC St. Radboud te Nijmegen bij het ontwikkelen van immunotherapie bij hersentumoren in Nederland, een behandeling die vooralsnog alleen in het buitenland te verkrijgen is. Verder is STOPhersentumoren.nl een belangrijke financier van het hersentumorcentrum van het Erasmus MC te Rotterdam.

Voer actie

Maak gratis en binnen een paar minuten een totaal eigen actiepagina met betaalmodule aan.

Laat iedereen zien waar je voor gaat en begin online donaties te werven op www.STOPhet.nl

StopBrains STOPhet actie voor stophersentumoren hersentumor onderzoek

Lotgenoten contact

Het is fijn om met anderen te praten die in soort gelijke situaties zitten.

facebookicon

STOPhersentumoren.nl heeft daarvoor de grootste lotgenoten contact groep. Klik HIER om daartoe toegang te krijgen.

Blogs

Lees de verhalen van onze bloggers, mensen die allemaal iets te maken hebben met hersentumoren.

Wat maken zij mee?
Van patiënt tot naaste, van onderzoeker tot arts. Iedereen kan bloggen. Lees of blog je met ons mee?

Klik HIER om naar de bloggers toe te gaan.

   logo hersentumor blogger blogs stophersentumoren