Doneer nu qxif-angle-right

De tocht wordt symbolisch verreden in de vorm van het internationale lintteken van hoop, de 'ribbon'. De wielrenners brengen hiermee letterlijk hoop tot leven voor de jaarlijks 1.500 slachtoffers in Nederland, voornamelijk kinderen en jongvolwassenen voor wie een hersentumor het grootste sterftecijfer is.

De wielrenners fietsen tijdens de Ride onder anderen door De Veluwe, langs Drentse hunebedden, over De Afsluitdijk, door Volendam, langs De Vecht, en bereiken via het Land van Maas en Waal op 4 juni het eindpunt: de befaamde Cauberg. Ride for Hope is daarmee niet alleen een unieke tocht, het is de zwaarste ronde van Nederland. Deelnemers moeten, naast het werven van minimaal 2.000 euro aan sponsorgeld, over een flinke dosis doorzettingsvermogen beschikken. Dagelijks zitten ze tien tot veertien uur in het zadel.

Het werk van STOPhersentumoren.nl heeft tot nu toe geresulteerd in de steun aan baanbrekend onderzoekswerk van onderzoeksleider Tom Würdinger van VUmc Amsterdam, waarbij een enzym is gevonden dat verantwoordelijk is voor de terugkeer van hersentumoren. Ook ondersteunt de stichting het UMC St. Radboud te Nijmegen bij het ontwikkelen van immunotherapie bij hersentumoren in Nederland, een behandeling die vooralsnog alleen in het buitenland te verkrijgen is. Verder is STOPhersentumoren.nl een belangrijke financier van het hersentumorcentrum van het Erasmus MC te Rotterdam.

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!