Doneer nu qxif-angle-right

Maastricht - Tijdens het congres van de EANO (European Association Neuro Oncology) te Maastricht, afgelopen 16, 17, 18 en 19 september, heeft Stichting STOPhersentumoren.nl maar iefst 4 cheques kunnen overhandigen aan diverse wetenschappers om zodoende weer 4 nieuwe hersentumoronderzoeken op te kunnen starten. Hiermee financiert STOPhersentumoren.nl sinds haar oprichting 3 jaar geleden maar liefst 6 onderzoeken naar de zoektocht van de genezing en verbeterde behandeling van hersentumorpatienten.

1) UMC St. Radboud kan starten met het onderzoek: "Towards effective immunotherapy for glioblastoma". Waardoor zij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het ontwikkelen van protocollen voor meer effectieve immunotherapie bij patiënten met een glioblastoom alsmede aan het identificeren van patiënten bij wie dergelijke behandeling de meeste kans heeft om aan te slaan met als doel tussen 2 – 4 jaar deze thearpie aan de Nederlandse patiënt te kunnen gaan aanbieden.

2) ErasmusMC gaat onderzoeken of toevoeging van intraveneus rituximab aan standaard chemotherapie voor de PCZL hersentumor het genezingspercentage verbetert.

3) UMC St. Radboud en VUmc Amsterdam, voor het onderzoek de mate van TMZ resistentie of het ontstaan daarvan (beter) te voorspellen, en/of nieuwe of alternatieve therapeutische targets te identificeren waarmee we TMZ resistentie kunnen onderdrukken of ontwikkeling hiervan kunnen voorkomen.

4) Daarnaast krijgt VUmc Amsterdam, Tom Wurdinger, nog een cheque voor het zeer sucesvolle onderzoek therapeutische middelen te identificeren die de levensverwachting van patiënten met gliomen verbeteren. Door zich te richten op het remmen van de invasieve groei en het verhogen van de stralingsgevoeligheid van migrerende gliomacellen. Hiermee kunnen we een positieve bijdrage leveren aan de huidige behandelingsmogelijkheden en levensverwachting van patiënten met gliomen.

Voor uitgebreidere informatie over deze onderzoeken klik HIER

      chequevumcradboudchequeradboud

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!