STOPhersentumoren.nl helpt immunotherapie voor hersenkanker in Nederland op weg

STOPhersentumoren.nl ondersteunt het UMC St Radboud bij het opzetten van immunologisch en moleculair onderzoek in de strijd tegen hersenkanker. De ambitie is om de opgedane kennis binnen vier jaar te vertalen naar klinische toepassingen voor hersentumorpatiënten. Dankzij de subsidie van STOPhersentumoren.nl kan het UMC St Radboud een belangrijke stap zetten op weg naar het ontwikkelen van immunotherapie bij hersentumoren in Nederland.

Om het onderzoek te financieren organiseert STOPhersentumoren.nl een bijzondere actie, namelijk Steppen tegen Kanker. Op 28 augustus steppen honderden deelnemers de befaamde ‘Nederlandse’ Alpe d’Huez op. Het geld dat zij hiermee binnenhalen komt volledig ten goede aan het onderzoek naar hersentumoren. ‘We willen allemaal dat er zo snel mogelijk verbetering komt in de toekomst voor kinderen en volwassenen met ongeneeslijke hersenkanker’, aldus Klaske Hofstee, voorzitter van de Stichting STOPhersentumoren.nl

Elke dag overlijden in Nederland gemiddeld vier mensen aan hersenkanker. De meest voorkomende hersenkanker is het glioblastoom. Deze kankersoort is zeer agressief en tot nu toe niet te genezen. Patiënten hebben na het stellen van de diagnose glioblastoom een gemiddelde overlevingsduur van ongeveer 15 maanden. Er is daarom grote behoefte aan nieuwe, meer effectieve behandelmogelijkheden. In het Nijmegen Center for Molecular Life Sciences (NCMLS) en het Radboud Universitair Centrum voor Oncologie (RUCO) wordt door Nijmeegse wetenschappers nauw samengewerkt op het gebied van immunotherapie. Prof. Gosse Adema, tumor-immunoloog in het UMC St Radboud: ‘De therapie wordt in Nederland op dit moment al succesvol ingezet, maar nog niet voor kwaadaardige hersentumoren. Door de bijdrage van de Stichting STOPhersentumoren.nl kunnen we nu gaan onderzoeken hoe immunotherapie voor hersentumoren zo beloftevol mogelijk ingezet kan worden’. `We willen daarmee bereiken dat Nederlandse patiënten voor deze therapie voortaan niet meer naar het buitenland hoeven’. aldus Prof. Pieter Wesseling, neuropatholoog in het UMC St Radboud.

Zie voor meer informatie of deelname aan de Alpe d’Huez actie ook www.steppentegenkanker.nl

Voer actie

Maak gratis en binnen een paar minuten een totaal eigen actiepagina met betaalmodule aan.

Laat iedereen zien waar je voor gaat en begin online donaties te werven op www.STOPhet.nl

StopBrains STOPhet actie voor stophersentumoren hersentumor onderzoek

Lotgenoten contact

Het is fijn om met anderen te praten die in soort gelijke situaties zitten.

facebookicon

STOPhersentumoren.nl heeft daarvoor de grootste lotgenoten contact groep. Klik HIER om daartoe toegang te krijgen.

Blogs

Lees de verhalen van onze bloggers, mensen die allemaal iets te maken hebben met hersentumoren.

Wat maken zij mee?
Van patiënt tot naaste, van onderzoeker tot arts. Iedereen kan bloggen. Lees of blog je met ons mee?

Klik HIER om naar de bloggers toe te gaan.

   logo hersentumor blogger blogs stophersentumoren