Doneer nu qxif-angle-right

Op 24 april 2011 organiseert TopsportForLife een fietstoertocht op de weg met de naam “Teun van Vliet Classic”. Teun van Vliet was professioneel toerfietser totdat hij door ziekte de wielersport moest verlaten. Niet alleen overwon hij een chronische darmontsteking, ook is Teun nog steeds springlevend met de diagnose van een primaire hersentumor, waarbij hij volgens de statistieken het leven al lang had moeten verlaten.

 In 2008 is Teun van Vliet ambassadeur geworden van STOPhersentumoren.nl omdat hij graag meer onderzoek naar hersentumoren mogelijk wil maken. Nu is Teun ook ambassadeur van Topsport for Life en kan hij mooi de twee ambassadeurschappen combineren. Teun wil met zijn eigen fietsevenement de strijd tegen hersenkanker voor iedereen aangaan.  De opbrengst van dit evenement zal gedeeld gaan naar KWF en STOPhersentumoren.nl en worden besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar de 'glioblastoma multiforme.' Deze zeer ernstige primaire hersentumor, graad 4, komt bij de meesten hersentumoren patiënten voor en heeft maar 0,3% kans op overleving. Dit is ook de primaire hersentumor waar ook Teun te maken mee heeft gekregen.  

Vele bekende wielerhelden en andere ex-topsporters zullen aan de Teun van Vliet Classic deelnemen en samen met Teun gaan rijden. Heel bijzonder is dat de beroemde Panasonic Wielerploeg o.l.v. Peter Post uit de jaren '80, waar Teun ook deel van uitmaakte, weer voor deze gelegenheid samen zal komen en de 50km-tocht, met Teun uiteraard, zal gaan voorrijden. Voor het team reden toen o.a. Phil Anderson, Alan Peiper, Theo de Rooij, Urs Freuler, Dietrich Thurau, Thomas Dürst, Eddy Planckaert, Guy Nulens, Johan van der Velde, Erik Breukink, Eric Vanderaerden, Guy Nulens, Henk Baars, John Taler, Louis de Koning, Michel Cornelisse, Peter Harings, Jos Lammertink, Peter Winnen en Henk Lubberding. Het wordt dus ook een reùnie met vele wielerhelden uit de jaren ´80! Tijdens de tocht is er ook verzorging en na de finish krijgen de deelnemers, na inlevering van het startnummer, een goodybag mee. Voor de kinderen is er een entertainment-programma en na de finish is er een optreden met artiesten en wordt uiteraard de opbrengst van het evenement bekend gemaakt .

Er wordt gereden door het Westland, het kassengebied van Nederland. In de driehoek Den Haag - Hoek van Holland - Maassluis bevinden zich prachtige fietsmogelijkheden met de door de sterke wind 'altijd moeilijke' Waterweg, het duinengebied en de wegen langs de vele vlieten. Start en finish zullen plaatsvinden bij The Greenery, Herenlaan 27 te Maasland.

Wil je ook mee doen?  Meld je dan hier aan. De kosten voor deelname zijn  voor 25 – 45 - 50 km tocht 20 euro en voor 80 – 100 km tocht 30 euro per persoon.

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!