Doneer nu qxif-angle-right

w4b2010eOp verschillende plaatsen in Nederland werd dit weekeinde naar aanleiding van de internationale Hersentumorweek de Walk4Brains gehouden. Honderden mensen liepen mee in de gesponsorde wandeltochten die werden gehouden ter support en/of nagedachtenis aan iemand die met deze zeer ernstige kankervorm te maken heeft (gehad). Ruim 15.000 euro kan weer opgeteld worden bij extra hersentumoronderzoek.

Om meer aandacht te vragen voor de nood van de hersentumorpatiënten vraagt Stichting STOPhersentumoren.nl ieder jaar al hun sympathisanten een wandeltocht te organiseren ter aandacht, support en nagedachtenis voor hersentumorpatiënten. Bij voorkeur in de week van de Internationale Hersentumorenweek, maar ook op een andere dag in het jaar mogen deze tochten worden georganiseerd. Hierop zijn diverse acties ontstaan. De meeste organisatoren waren ook zelf nauw betrokken bij het thema. In Dwingeloo en Kloosterhaar werd de Walk 4 Brains door elk een hersentumorpatiënte georganiseerd. w4b2010cEn zij stelden de tocht zelfs open voor het publiek, waar door het mooie weer honderden wandelaars en zelfs ruiters op af kwamen. In andere plaatsen in Nederland werd de wandeltocht voor hoop door de partners van hersentumorpatiënten gehouden.

Opvallend was dat de Walk 4 Brains vaak werden omgebouwd tot een Walk 4 Lineke,  of een Walk 4 Bart etc..  Klaske Hofstee, voorzitter van STOPhersentumoren.nl verteld:  “Dat is zo mooi, en precies waar de Walk 4 Brains voor bedoeld is. Dat mensen zich de Walk 4Brains eigen maken. En zo belangrijk, omdat een primaire hersentumor een van de ergste kankervormen is die je kunt krijgen, is het fijn dat je iets kunt doen tegen deze ziekte. Zelf actief meehelpen om meer onderzoek mogelijk te maken is daarom een enorme zingeving voor de naasten van een hersentumorpatiënt. w4b2010d

We hopen dat volgend jaar nog veel meer mensen dit initiatief aangrijpen om verschil te maken in de kankerbestrijding”. Iedereen kan zelf een actie aanmaken op www.ActieTegenKanker.nl  of www.Walk4Brains.nl  waarbij al de inkomsten voor 100% naar de kankerstichting STOPhersentumoren.nl gaan.

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!