Doneer nu qxif-angle-right

Maastricht, 7 oktober 2011 – Op het congres van de Neuro Oncologie in Maastricht werd aan vier onderzoeksgroepen van het ErasmusMC, NKI-AVL, VUmc, en Universiteit Utrecht door Stichting STOPhersentumoren.nl in totaal 600.000,- euro aan subsidie verstrekt waarmee vier verschillende onderzoeksprojecten worden gefinancierd.

‘Wij zijn zeer gemotiveerd om met deze opdracht aan de slag te gaan”, vertelt professor Sieger Leenstra, onderzoeksleider en hoogleraar aan het Erasmus MC in Rotterdam. “Met dit geld kunnen we eindelijk iets doen aan het lot van patiënten met een glioom”. Jaarlijks krijgen ruim 1.500 mensen een primaire hersentumor. Voor de meesten van hen is dit binnen twee jaar na diagnose fataal. ‘Met deze nieuwe subsidie kunnen we ons onderzoek verbreden en verdiepen en mogelijk bevestiging krijgen dat wij eindelijk iets hebben gevonden wat na onderzoek klinisch kan worden toegepast,’ vertelt professor en hoogleraar Martin van den Bent, ook van het ErasmusMC in Rotterdam.

De volgende onderzoeken zijn gehonoreerd:
1)       NKI / VUmc   Promising drug combinations in the treatment of high-grade glioma
2)       ErasmusMC   Development of clinically-relevant in vitro and in vivo models covering the complete spectrum of low- and high-grade gliomas                                            
3)       VUmc / UU    Immunotherapy of EGFRvIII-expressing glioblastoma        
4)       ErasmusMC   CIMP status as a predictive marker for response to PCV chemotherapy  

De onderzoekers van het ErasmusMC poseerden graag even voor onze camera.

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!