Doneer nu qxif-angle-right

Maandag 20 juni maakte burgemeester van de Utrechtse Heuvelrug Frits Naafs bekend in het cultuurhuis Pléiade dat hij ambassadeur is geworden bij Stichting STOPhersentumoren.nl. Een stichting gevestigd in zijn gemeente en opgericht door Nico en Klaske Faaij-Hofstee bewoners uit zijn gemeente.

Frits Naafs: “Bij de opening van de Walk4Brains in november 2009, welke ik feestelijk mocht verrichten,  vertelde Klaske Hofstee dat het zo moeilijk is om een ambassadeur voor de Stichting te vinden. Alle bekende Nederlanders zijn al verbonden aan een goed doel, of bedanken vriendelijk vanwege de ernst van de ziekte welke Klaske met haar Stichting  vertegenwoordigd.  Deze zin hield mij bezig. Zeker ook omdat toen collega burgemeester Jan de Groot uit Baarn een niet te winnen strijd voerde tegen hersenkanker. Hij overleed op 20 augustus 2010 na een ziekbed van driekwart jaar. Toen aansluitend binnen mijn eigen familie hersentumor nog liet zien hoe verwoestend deze kankersoort is wist ik het zeker. Ik wilde ambassadeur worden van Stichting STOPhersentumoren.nl.

Het ambassadeurschap van STOPhersentumoren.nl is een onbezoldigde functie en zal voornamelijk behelzen dat ik mensen en bedrijven uit de gemeente maar ook over de gemeente grenzen heen, oproep zich in te zetten voor deze zeer gevaarlijke kankersoort. Iedere dag sterven vele Nederlanders aan kanker. Meer onderzoek is noodzakelijk. Het is vooral daarom prachtig dat medeburgers uit de Utrechtse Heuvelrug het initiatief genomen hebben om een Stichting op te zetten met als doel een bijdrage te leveren aan het stoppen van de sterfte aan hersentumor. Het feit dat elke week ergens in Nederland 2 kinderen en 26 volwassenen sterven aan een hersentumor is onacceptabel.

Bijzonder trots dan ook dat Nico en Klaske de deelnemers van de 750 km lange route van hun initiatief www.RideforHope.nl ook door onze gemeente laten fietsen!

In de hoop dat vele sportieve medebewoners in 2012 deze unieke 3-daagse wielertocht,  die in de vorm van een Ribbon door alle 12 provinciën van Nederland voert, mee gaan doen.

Frits Naafs
Burgemeester gemeente Utrechtse Heuvelrug “

 

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!