Doneer nu qxif-angle-right

Aan vooravond laatste voorstelling Circus Hurricane in Carré heeft Hans Klok het eerste exemplaar van een kinderboek ontvangen uit handen jeugd ambassadeur Kilian Alofs van Stichting STOPhersentumoren.nl.

Op donderdag 13 oktober om 15 uur ontving Hans Klok in Koninklijk Theater Carré uit handen van de jeugd ambassadeur van de Stichting STOPhersentumoren.nl Kilian Alofs (13 jaar)  het eerste exemplaar ontvangen van het kinderboek:  "Joost en het gemene spookje" om daarmee aandacht te vestigen op de internationale Hersentumorweek van 31 oktober t/m 5 november.

Het boek:  Joost en het gemene spookje  is geschreven door kinderoncoloog prof. Dr. Michael Grotzner van het universiteitsziekenhuis uit Zurich, Zwitserland. De Nederlandse vertaling is bewerkt door kinderboekenschrijfster Hilda Algra, bekend van de www.kanjerklas.nl.

Het boek geeft uitleg over deze ziekte in de taal van de kinderen zelf, om angsten weg te nemen en de behandeling te verzachten. Wij verwachten dat het boek ook gebruikt gaat worden bij revalidatiecentra en scholen. Het boek zal aan vriendjes en vriendinnetjes en in de familie aan neefjes en nichtjes uitleg geven wat het hebben van een hersentumor precies inhoudt. Kortom een heel erg belangrijke stap voorwaarts in de informatieverstrekking.  Het boek zal ook besteld worden door ouders die zelf een hersentumor hebben, om hun kleine kinderen uitleg te geven wat zij zelf hebben.

Naast Hans Klok waren ook de ouders van Ischa Groothuijse aanwezig zijn, aan wie Hans het boek heeft doorgeven om daarmee het hoofdstuk van de vervelende ziekte waar hun zoon aan is overleden af te sluiten. Ischa (9 jr.) was een van de grootste fans van Hans Klok. Bij zijn begrafenis vorige week gaf Hans een van zijn moeilijkste optredens.

Joost en het gemene spookje is in de boekenwinkel verkrijgbaar.  ISBN 978-90-818035-0-2

Of bij een donatie op onze rekening 1364.68.942 tnv STOPhersentumoren.nl van 29,95 kunt u Joost als cadeau ontvangen. Vermeld dan "Joost" en uw adres bij de omschrijving.

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!