Doneer nu qxif-angle-right

In Nederland ondergaan jaarlijks enkele duizenden mensen een hersenoperatie, een zware ingreep die voor veel mensen beangstigend is. Hersentumopatiënt Frans van de Kerkhof wilde zijn hersentumor operatie wel op TV laten zien. Zodat omroep MAX aan de Nederlandse kijker de angst rond hersenoperaties kan wegnemen en Frans aandacht kon vragen voor STOPhersentumoren.nl.

Frans van de Kerkhoven krijgt in april 2011 zijn diagnose van een langzaam groeiende kwaadaardige hersentumor. Na afhankelijk een afwachtend beleid, alleen groei monitoring, blijkt een paar maanden later dat de tumor meer actief is en wordt besloten tot een wakkere operatie. Een operatie waarbij de patiënt, Frans, bij kennis blijft. Niet voor de gezelligheid, maar om te voorkomen dat de chirurg belangrijke functies in de hersenen beschadigt, zoals de spraak of het bewegingsapparaat. “Het verwijderen van een hersentumor is een delicate zaak”, legt Arnoud Vincent, Neurochirurg Erasmus MC Rotterdam uit. “Hoe meer tumorweefsel je weghaalt, hoe beter. Maar soms liggen vlakbij de tumor belangrijke hersenfuncties. Vincent: “Een paar millimeter te veel wegsnijden, kan vergaande gevolgen hebben: dan raakt de patiënt verlamd of kan hij spraakstoornissen krijgen. Doordat de tumor niet de kans krijgt kwaadaardiger te worden, stijgt de overlevingsduur van de patiënt.

 fransvdkerkhof2De operatie van Frans is voorspoedig gegaan, we mochten allemaal zien dat het Frans goed ging tijdens de operatie. Zo goed zelfs, dat hij menig maal de hele studio in een lachsalvo deed uitbarsten. De volgende ochtend liet hij STOPhersentumoren.nl telefonisch weten dat hij prima uit de operatie is gekomen. Alles nog herinnerd, het een hele indrukwekkende gebeurtenis vond en ontzettend blij is dat alles zo goed is gegaan. En of wij iedereen op de hoogte willen brengen dat het hem goed gaat. Bij deze dus.

Wij wensen Frans spoedig herstel van de operatie en een hoopvolle toekomst.  We waren zeer geroerd dat Frans tijdens zijn operatie mensen oproept om STOPhersentumoren.nl te steunen. Samen gaan we dat verschil maken Frans!

Het bestuur en de vrijwilligers van STOPhersentumoren.nl

 

Meer informatie:  www.OperatieLive.nl

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!