Doneer nu qxif-angle-right

Op vrijdag voor Kerstmis overhandigde Sjaak Dekker, bedrijfsleider van C1000 De Clinckhoeff te IJsselstein, een cheque van € 820,65 aan het echtpaar Van Esch ten bate van de Stichting STOPhersentumoren.nl. “Dat de statiegeldbonnen van klanten in drie maanden tijd zo’n hoog bedrag kunnen opleveren, had ik nooit verwacht en ik ben er enorm blij mee. Bedankt klanten van C1000!” verklaarde een opgetogen Trudy van Esch.

“Dagelijks komen klanten hun lege statiegeldflessen en kratten inleveren, en stoppen hun bonnetje in de brievenbus ten behoeve van een goed doel. Meestal zijn het kleinere bedragen, maar soms zitten er bonnen tussen waarop ruim € 10 staat!” vertelt Ria, een van de initiatiefneemsters en een goede bekende van de familie Van Esch. De opzet van de statiegeldactie is om iedere drie maanden een nieuwe organisatie te begunstigen. De keuze viel op deze stichting in nagedachtenis van Dennis van Esch die acht jaar geleden aan de gevolgen van een hersentumor overleed.

De Stichting STOPhersentumoren.nl zamelt geld in voor onderzoek naar primaire hersentumoren, omdat grote kankerbestrijdingorganisaties en de overheid hieraan nauwelijks aandacht besteden. “Jaarlijks sterven circa 1500 veelal jonge mensen in Nederland aan een primaire hersentumor. Dat is geen groot aantal vergeleken met andere vormen van kanker. Maar in bijna alle primaire hersentumor gevallen is de genezingskans 0%. Het zal je maar overkomen!” onderstreept Peter van Esch. 

Op de foto: vlnr  Sjaak Dekker, Ria van de Berg, Trudy van Esch en Thera Hammega

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!