Doneer nu qxif-angle-right

De Fiets en Wandelbeurs is de leukste en grootste beurs in Nederland voor fietsers en wandelaars. In een breed programma staan fietsen en wandelen centraal; als vakantie en recreatie, als ontspanning in de vrije tijd, maar ook als avontuurlijke uitdaging in onbekende afgelegen gebieden. Dit jaar voor het eerst was er een stand van de RideforHope. De nieuwste fietstocht van Nederland. Voor het goede doel in het zadel. Een prachtige combinatie van vrijetijdbesteding en zingeving.

Op 26 en 27 februari bezochten 22.100 mensen de Fiets en Wandelbeurs in de RAI te Amsterdam. Vele van deze bezoekers kwam langs stand 11.F.44 alwaar een heel team vrijwilligers de nieuwe wielerronde RideforHope stonden te promoten.  Een fietstocht om in 3 dagen door alle 12 provinciën van Nederland te fietsen en daarmee heel veel geld bijeen te verzamelen voor een van de gevaarlijkste kankersoorten die er nog is; hersentumoren. Voor de meest voorkomende hersentumor is slechts 0,3% genezings mogelijk. Dit dramatisch lage percentage is onder andere het gevolg van decennia lang nauwelijks geld toebedeeld krijgen. En dus nauwelijks wetenschappelijke onderzoeken kunnen financieren. Daar gaat nu verandering in komen. De RideforHope wil de komende jaren heel veel geld naar de bestrijding van hersenkanker laten gaan en de hoop veranderen in genezing.

Veel bezoekers waren zeer positief over dit nieuwe initiatief van STOPhersentumoren.nl. Schrijf je ook in via de site www.RideforHope.nl  Inschrijving voor dit jaar is tot 25 mei mogelijk, en deelname kan individueel of in een team.

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!