Doneer nu qxif-angle-right

Zelf balanceerde Teun van Vliet al enkele keren op het randje van leven en dood, hij heeft 2 hersentumoren overwonnen, echter meer op geluk dan wijsheid, daarom is het tijd voor actie. Bij STOPhersentumoren.nl liggen verschillende hersentumorenonderzoeken te wachten op financiering, minstens twee hersentumoren onderzoeken wil Teun laten starten met zijn nieuwe fiets classic. ,,Er moet meer geld komen voor hersenonderzoek'', onderstreepte Teun zijn wens.

Afgelopen 1e paasdag,  zondag 24 april, trok de eerste Teun van Vliet classic ruim elfhonderd deelnemers. Zij konden op verschillende afstanden deelnemen (25, 50 en 100 km). Om de toertocht voor het goede doel wat meer onder de aandacht te brengen brachten de organisatoren het verleden tot leven. Teun van Vliet vierde zijn grootste successen in dienst van de Panasonic-wielerploeg, de formatie waarmee de in januari overleden Peter Post de eerdere successen van zijn TI Raleigh-ploeg probeerde te herhalen. Een deel van de oud-ploegmakkers gaf gehoor aan de oproep om mee te fietsen voor Teun. Phil Anderson kwam er voor over uit Australië, maar ook de Belg Ludo de Keulenaar en Henk Lubberding, Peter Winnen, Jos Lammertink, Theo de Rooij, Peter Harings en de soigneurs Ruud Bakker en Bertus Fok meldden zich aan de start met de vroegere Pietje Bell van het wielerpeloton. Maar vele andere sporthelden fietsen mee, schaatser Jan Ykema, oud-doelman Hans van Breukelen , schaatsers Leni en Jan van den Hoorn en wielrenster Petra de Bruin allemaal uit Ter Aar, het ouderlijk dorp van Nico Faaij oprichter van Stichting STOPhersentumoren.nl en hersentumorpatiënt.  Grote indruk op Teun van Vliet maakte 12 jarige Kilian Alofs, zelf hersentumorpatiënt, hierboven samen met Teun en de voorzitter van STOPhersentumoren.nl Klaske Hofstee op de foto. Hij legde de 25 kilometer van de toertocht samen met zijn vader en nog vele anderen deelnemers van www.SteppentegenKanker.nl af op een step. De jeugd ambassadeur van STOPhersentumoren.nl traint voor het beklimmen van de Alpe d’Huez met de step aanstaande 27 augustus en wil daarmee net als Teun van Vliet heel veel geld voor STOPhersentumoren.nl op halen. 

De opbrengst van de wielertocht zal worden gedeeld met de stichting Topsport For Life, waar Teun ook ambassadeur van is. 

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!