Doneer nu qxif-angle-right

chequemeningeoomOp de publieksdag hersentumoren werd door Mevrouw Ellen Holten, vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Meningeoom Patienten (NVMP) aan de Amsterdam Meningeoma Group  een cheque uitgereikt van 10.500,- euro.
Een cheque tot stand gebracht door samenwerking met Stichting STOPhersentumoren.nl, welke sinds 2010 de handen ineen heeft geslagen met de NVMP om meer onderzoek mogelijk te maken naar deze primaire hersentumorsoort.


Vijftien tot twintig procent van de primaire hersentumoren die jaarlijks worden gediagnosticeerd zijn meningeomen. Beter bekend als een “goedaardige” hersentumor. Toch is de overlijdenskans van meningeoompatiënten meer dan 5%. Zeker als de “goedaardige” hersentumor op een locatie zit waar niet geopereerd kan worden, of wanneer juist na operatie, radiotherapie en/of chemotherapie de tumor maar blijft terugkomen. Er is te weinig bekend over de oorzaken van de ontregelde cellulaire groei van meningeoomcellen. En daar moet verandering in komen. Met deze cheque kunnen we een jaar lang onderzoek financieren. Dit onderzoek zal de kennis vergroten over (groei van) meningeomen en de behandeling verbeteren van patiënten met meningeomen.

Op de foto
Vicevoorzitter Ellen Holten, Dr. Saskia Peerdeman, VUmc / AMC en Dr. Dieta Brandsma NKI/AvL

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!