Doneer nu qxif-angle-right

nijmeegse2012bull

Ook dit jaar werd tijdens de Nijmeegse vierdaagse gelopen voor Stichting STOPhersentumoren.nl. Voor het RichardBeelenfonds hadden maar liefst zeven wandelaars de stoute schoenen aangetrokken. Liep men vorig jaar ter support aan de jonge hersentumorpatiënt Richard Beelen, dit jaar liepen ze ter nagedachtenis aan hem en om de uitzichtloze toekomst voor andere hersentumorpatiënten versneld te verbeteren.

In 2010 werd Richard Beelen, de naamgever van het fonds,  tijdens de intocht van de Nijmeegse vierdaagse met de ambulance naar het UMC St. Radboud gebracht omdat hij al enige tijd hoofdpijn had en ontzettend veel moest overgeven. Daar werd enige tijd later een kwaadaardige hersentumor gediagnosticeerd. In 2011 liep Richard tijdens zijn chemokuur de laatste 20 km van de Nijmeegse vierdaagse mee. Op 8 januari 2012 overleed Richard, 25 jaar oud.

De laatste kilometers van de vierdaagse dit jaar waren voor de zeven lopers daarom zeker niet zonder emoties, met name bij het stuk langs het UMC St. Radboud kwamen de herinneringen aan de oneerlijke strijd weer vol naar boven. Marjolein, de vrouw van Richard, die de vierdaage meeliep werd door iedereen gesteund. Het waren enerverende dagen. Blaren en regen maakten er ook dit jaar weer een uitdaging van om alle vier dagen vol te houden.  Alles werd uit de kast gehaald (gaskachels, straalkachels, haarföhnen) om met name de schoenen weer droog te krijgen welke door de buien behoorlijk nat werden. Maar iedere dag stonden de deelnemers vol vertrouwen aan de start. Om ongeveer half vijf liepen de vierdaagse kanjers het Keizer Karelplein op waar de eretribunes stonden opgesteld. Iedereen heeft de vierdaagse gehaald en met trots konden ze aan prof. dr. P. Wesseling, neuropatholoog en hersentumoronderzoeker van het UMC St. Radboud  een cheque overhandigen van maar liefst € 4.46,-. Na de tocht heeft Marjolein een aantal gladiolen op Richard zijn graf neer gelegd; "We won't give up!

Voor meer informatie, foto impressie maar ook als je volgend jaar mee wilt lopen voor Stichting STOPhersentumoren.nl kijk op www.RichardBeelenFonds.nl

Richard Beelen Fonds.

info@richardbeelenfonds.nl

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!