RideForHope brengt 163.500 euro op

r4h2012

Afgelopen weekend was de tweede editie van de RideForHope. Tweeënzestig deelnemers toerden 3 dagen lang door Nederland daarbij weer en wind trotserend. Samen brachten ze een donatie op van 163.500 euro voor het kankerfonds STOPhersentumoren.nl

Vrijdagochtend om 7.00 uur werd het startshot gegeven door Teun van Vliet en begonnen de deelnemers op de Neeltje Jans in stormende regen aan hun monstertocht van 750 km door alle 12 provinciën in het land. De eerste dag was zwaar en het weer bezorgde de deelnemers naast een nat pak ook vele lekke banden. De tweede dag werd echter een uitputtingsslag toen de deelnemers de afsluitdijk met windkracht 7 tegen de wind in moesten fietsen. De win zorgde dat de deelnemers uren later dan verwacht finishten. Op de laatste dag vervroegde de organisatie de starttijd van de deelnemers om iedereen te tijd te geven de volle 750 km te halen. Rond 19.00 uur kwam zondag iedereen samen met Gert Jacobs, van de Tour du Jour, over de finish op de Cauberg te Valkenburg in een stralend zonnetje.

“Het was een geweldige ervaring” vertelde Dennis Koops, vader van de onlangs gestorven Milla. Zijn dochtertje mocht maar 20 maanden oud worden. “Ik had nooit gedacht dat het je zo veel kracht kan geven om te fietsen tegen kanker, ik heb vele kilometers gehoopt dat de regen ophield en de wind minder werd, maar Milla gaf mij de kracht om niet op te geven. Ik heb voor haar gefietst!” Het team vrienden en familie wat zich om vader Dennis heen had verzameld en met hem deze drie dagen meefietsten had ieder een roze rouwband om met de naam “Milla”  en een foto van dit meisje aan het stuur. Daarmee werd meteen pijnlijk duidelijk waarom er gefietst werd; “Meer onderzoek naar kanker mogelijk maken”. Deze missie is geslaagd met een cheque van € 163.500,- welke door De heer Jacques Huberts, voorzitter Raad van Bestuur WK Wielrennen aan mevrouw Klaske Hofstee, voorzitter kankerfonds STOPhersentumoren.nl, werd uitgereikt.

Voer actie

Maak gratis en binnen een paar minuten een totaal eigen actiepagina met betaalmodule aan.

Laat iedereen zien waar je voor gaat en begin online donaties te werven op www.STOPhet.nl

StopBrains STOPhet actie voor stophersentumoren hersentumor onderzoek

Lotgenoten contact

Het is fijn om met anderen te praten die in soort gelijke situaties zitten.

facebookicon

STOPhersentumoren.nl heeft daarvoor de grootste lotgenoten contact groep. Klik HIER om daartoe toegang te krijgen.

Blogs

Lees de verhalen van onze bloggers, mensen die allemaal iets te maken hebben met hersentumoren.

Wat maken zij mee?
Van patiënt tot naaste, van onderzoeker tot arts. Iedereen kan bloggen. Lees of blog je met ons mee?

Klik HIER om naar de bloggers toe te gaan.

   logo hersentumor blogger blogs stophersentumoren