Doneer nu qxif-angle-right

 

De start begon dit jaar een uur later. Andere jaren hadden geleerd dat het ontzettend fris kan zijn aan de voet van de Alpe d’Huez met het krieken van de dag. Dit jaar zijn er niet alleen steppers, maar ook fietsers, wandelaars (stappers) en zelfs hardlopers. Er zijn zelfs enkele kanjers die er een triatlon van maken: steppen, fietsen, lopen. De laatsten komen rond 16.00 uur binnen. De meesten zijn de berg 1 maal op geklommen, maar sommige deelnemers doen meerdere beklimmingen waaronder hersentumorpatiënt Nico Faaij die eerst met zijn gezin naar boven loopt waarna hij naar beneden gaat en de tocht nog een keer dunnetjes over doet op een geleende step. Hij komt boven in 2 en een half uur. groep2012

Er waren dit jaar opvallend veel kinderen mee aan het doen met de variant StappenTegenKanker. Een leuk tijdverdrijf terwijl de ouders aan het steppen en fietsen zijn. De eerste kinderen kwamen na 2 uur en 48 minuten wandelen over de finish. Vele steppers achter zich latend.  Bij de finish stonden de andere sporters, vrienden en familie de uitgeputte steppers, stappers en fietsers op te wachten.

Tranen van vermoeidheid, opluchting en verdriet vloeien moeiteloos in elkaar over. Ze hebben het weer gehaald! Wat een prestatie! De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Op naar de volgende editie!

Voor meer informatie zie: www.SteppenTegenKanker.nl

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!