Doneer nu qxif-angle-right

Op 3 mei 2014 hebben vele vrienden, familie en Cinthia, de weduwe van Tom Oude Engberink, de Alpe d'Huez beklommen. Om geld op te halen voor STOPhersentumoren.nl, maar bovenal om Tom te gedenken, die zo vreselijk graag mocht sporten. Het resultaat: een cheque van € 10.727,91.

EnsinkCinthiaklHet leven van Tom en Cinthia, met alle toekomstplannen en toekomstdromen werd ineens op zijn kop gezet. Tom ging op 10 augustus 2004 voor onderzoeken naar het ziekenhuis omdat hij een epileptisch insult kreeg. Daar kreeg hij een dag later te horen dat hij een hersentumor had. Opeens een leven vol zorgen, vragen, twijfels, en onzekerheden over hoe nu verder. Een periode van medicatie, een operatie en bestralingen volgde. Een periode waarin Tom en Cinthia vaak te horen kregen dat er qua behandeling voor hersentumoren nog weinig mogelijk - en bekend was.

Ensink2Lange tijd daarna bleef de tumor stabiel en had Tom weinig klachten. Vol goede hoop voor de toekomst werd dochter Dieze geboren. Een prachtige tijd!
Maar op de achtergrond toch ook altijd de dreiging van de tumor.....Vijf jaar na de bestralingen bleek de hersentumor wederom gegroeid te zijn. Tom kreeg uitvalsverschijnselen, chemokuren waren de laatste behandelmogelijkheden.. Tom moest steeds meer van zijn 'kunnen' inleveren, ging steeds een stapje achteruit. Acht jaar nadat de diagnose hersentumor werd gesteld is Tom op 15 oktober 2012 overleden.

Ensink1kl

 

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!