Doneer nu qxif-angle-right

Maandagavond 26 oktober 2015 kregen 11 onderzoeksteams een cheque overhandigd voor een subsidie van hun onderzoek in Conferentiecentrum De Bergse Bossen. Dit gebeurde tijdens het symposium van het Kankerfonds Stichting STOPhersentumoren.nl te Driebergen. Het geld is bestemd voor onderzoek naar nieuwe therapieën bij kwaadaardige hersentumoren, een zeldzame en heel vernietigende kankersoort.

Voorafgaand aan de uitreikingen had voorzitter Klaske Hofstee een mini symposium georganiseerd waar de top van de neuro-oncologie van Nederland sprak over wat zij de afgelopen jaren hebben kunnen bereiken met eerder uitgereikte grants van de Driebergse Stichting. Duidelijk werd dat het geld goed besteed wordt en dat er successen behaald worden, vooral in next generation sequencing van de tumor. Alle ontwikkelingen in de behandeling van kanker ten spijt, de prognose voor patiënten met een kwaadaardige hersentumor is de laatste decennia niet duidelijk verbeterd. De onderzoekers denken deze impasse te kunnen doorbreken met hun nieuw ingebrachte onderzoeksprojecten en hebben hoge verwachtingen. De grants, een totaal van bijna € 800.000,-, gingen naar Maastricht UMC, ErasmusMC Rotterdam, St. Radboud UMC Nijmegen en VUmc CCA Amsterdam.
Stichting STOPhersentumoren.nl financiert vooronderzoek ten behoeve van het goed opzetten van grote gerandomiseerde wetenschappelijke onderzoeken naar hersentumoren. Deze vooronderzoeken worden niet door de grote fondsen gehonoreerd omdat dezen liever onderzoeken financieren op basis van te verwachten resultaten. Daardoor lukt het de wetenschappers die zich met hersentumoronderzoek bezig houden vaak niet om financiering voor vernieuwende projecten te vinden en om voortgang te krijgen in hersentumoronderzoek. Door het financieren van juist deze vooronderzoeken kunnen nieuwe inzichten op het gebied van het mogelijk maken van genezing van hersentumor kans krijgen om uit te groeien. De Stichting nodigt daarom iedereen die geld wil op halen voor hersentumoronderzoek uit zich aan te melden als actievoerder op hun crowdfundingpagina www.STOPhet.nl zodat volgend jaar opnieuw veel uitmuntende onderzoekprojecten kunnen worden opgestart.

alle ontvangers klein

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!