Doneer nu qxif-angle-right

In 2011 heeft Stichting STOPhersentumoren.nl een kinderboek uitgegeven over het krijgen en de behandeling van een hersentumor. Het boek geeft uitleg over deze ziekte in de taal van de kinderen zelf, om angsten weg te nemen en de behandeling te verzachten.

Een hersentumor komt altijd onverwacht. Een kind en zijn/haar familie kunnen zich er niet op voorbereiden. Wat staat het kind te wachten aan onderzoeken, operaties en therapieën? Het prentenboek Joost en het gemene spookje maakt dit inzichtelijk, zodat het kind en de familie zich er enigszins op kunnen voorbereiden.

JoostBij Joost wordt een hersentumor vastgesteld. Hij moet voor aantal weken naar het ziekenhuis. Zijn kameel Max en de aap Oskar gaan met hem mee. Joost wordt geopereerd en krijgt radiotherapie. In    het ziekenhuis ontmoet Joost Julie, die ook een hersentumor heeft. Zij krijgt chemotherapie. Het is feest wanneer Joost eindelijk weer naar huis mag.

De auteur van het boek Joost en het gemene spookje is  kinderoncoloog prof. Dr. Michael Grotzner van het universiteitsziekenhuis uit Zurich, Zwitserland. Het oorspronkelijke boek heet: "Eugen und der freche Wicht". De Nederlandse vertaling gemaakt door Martin Jan Spiering en bewerkt door kinderboekenschrijfster Hilda Algra. De eindredactie lag in de handen van Klaske Hofstee, voorzitter van Stichting STOPhesentumoren.nl

Joost en het gemene spookje is in niet meer in de boekenwinkel verkrijgbaar, maar te verkrijgen bij de nurse practioners in het ziekenhuis, of als e-book via deze link:

Lees online: JOOST EN HET GEMENE SPOOKJE

Recensie Patiëntervaringsverhalen: Dit is het soort boek dat je graag wilt hebben als je kind of iemand anders onverwacht een hersentumor blijkt te hebben en je je kind daar op wil voorbereiden. Er bestaat een aantal voor verschillende ziekten, zoals bijvoorbeeld Jaap de aap gaat naar het ziekenhuis, of Brenda heeft een draakje. Dit is zeker een pareltje tussen de andere boeken. Er is aandacht besteed aan de lay out en de taal is simpel gehouden. Daarbij worden moeilijke onderwerpen besproken, bijvoorbeeld een hersenoperatie.

 

Klik hier om het boek online te lezen

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!