Doneer nu qxif-angle-right

GerbenWijnjacoverboekNa de zomervakantie komt het boek “Leven met een hersentumor” uit van schrijver Gerben D. Wijnja. Een omvangrijk boek van 370 pagina’s over de belevenissen die de schrijver en zijn vrouw als ouders hebben doorgemaakt met hun zoon Jelmer die in 2013 overleed geleden aan de gevolgen van een hersentumor. Zijn acht jaar durende strijd was uiteindelijk een ongelijke: hij moest zich na heel veel ontberingen maar ook met ongekende hoogtepunten overgeven. De opbrengst van het boek gaat naar Stichting STOPhersentumoren.nl.

Gerben vertelt over zijn boek: “Ik heb mijn dagboeken, aantekeningen, e-mails, het medisch dossier en wat al niet meer geordend en in chronologische volgorde het verhaal opgeschreven, als een terugblik waarbij onze zorgen doorklinken, maar waarin ook kritische opmerkingen niet weggelaten worden. Enerzijds behandelt het zijn ziekte, anderzijds beschrijft het de wijze waarop wij als ouders ermee hebben geworsteld. Diverse medici gaven aan het nuttig te vinden dat ik het als boek zou uitgeven, mede ingegeven door het feit dat zij ervan op de hoogte waren dat ik al eerder boeken had geschreven, weliswaar geen sociaal-medische, maar blijkbaar was het vertrouwen daarin groot”.

GerbenWijnja.jpgGerben schreef eerder boeken over oude windmolens, over het Bolswarder Weeshuis, over Kunstenaars in Tjerkwerd en over  orlogsslachtoffers uit datzelfde dorp. Ook schreef hij lesbrieven voor het basisonderwijs. Gerben heeft in de jaren 70 de opleiding tot schoolmeester gevolgd aan De Him in Sneek. Na zijn studie kwam hij in Bolsward voor de klas. Nog nooit was de beleving in z’n boeken echter zo intens als in dit boek waarin Gerben het gevecht beschrijft dat zijn zoon leverde toen hij zo’n ongelijke strijd streed tegen een hersentumor.

Een eerste lezer vertelt: “Ik vroeg me af hoe het zou zijn om een levensverhaal te lezen waarvan het verdrietige einde al voor het begin van het eerste hoofdstuk bekend is. Dat bleek tijdens het lezen geen enkel moment mee te spelen omdat het over het leven zelf gaat. Een leven dat al heel snel dichtbij kwam door de diepe betrokkenheid die je als lezer meetrekt in de wervelwind van vele gebeurtenissen, die je hoopvol omhoog gooit en een volgend moment weer genadeloos laat vallen”. En “Wie niet vanuit professionele interesse leest maar vanuit persoonlijke betrokkenheid of gewoon omdat Gerben goede boeken schrijft, zal het boek niet snel kunnen wegleggen, je blijft willen weten hoe het verder gaat”.

Wil jij dit boek ook in je bezit krijgen? Mail dan naar Gerben --> gwijnja @ ziggo.nl

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!