Doneer nu qxif-angle-right

Roosiefietsvierdaagse2De opzet van de Rooise Fietsvierdaagse is: groen, gemoedelijk en gastvrij. Gevarieerde afstanden en de mogelijkheid om één of meerdere dagen te fietsen samen met ruime vertrektijden maken deelname voor iedereen aantrekkelijk. En wat is er mooier dan fietsen combineren aan het goede doel? Dit jaar hebben we met elkaar 750,- euro opgehaald voor hersentumoronderzoek.

"De eerste Rooise Fietsvierdaagsen waren een ongekend succes", vertelt Wil van de Laar. Het enthousiasme van een paar duizend deelnemers motiveerde de organisatie om dit fietsevenement tot een terugkerende Rooise belevenis te maken. Want de ligging van Sint-Oedenrode leent zich uitstekend tot fietstochten in elke windrichting: routes door bossen, langs akkers, voorbij schilderachtige dorpjes en historische Brabantse bouwwerken.

RoosiefietsvierdaagseDat het mooie weer niet iedereen op de fiets krijgt weet als geen ander Paul van Nuland, specialist in fietsen en onderdelen (www.wecycling.nl) Zijn vrouw is ongeneeslijk ziek door de diagnose van een hersentumor. Na de eerste schrik dat je dit hebt ga je hoopvol door met leven. Maar al snel bereikt je het feit dat er veel en veel te weinig onderzoek naar hersentumoren wordt gedaan en dat de ongeneeslijkheid van deze kankersoort mede zit in de achterstand van dit onderzoek. Paul zet zich daarom al jaren in voor Stichting STOPhersentumoren.nl om te zorgen dat er versneld een betere toekomst komt voor hersentumorpatiënten. Voor zijn vrouw zal het te laat zijn, zij wordt steeds maar zieker en zal het niet redden, maar voor de volgende generatie moet de vernietigende kracht van hersentumoren stoppen! En dat kan alleen maar door meer onderzoek mogelijk te maken.

Wil van de Laar van de Roose Fietsvierdaagse hoefde daarom niet lang te twijfelen waar de opbrengst dit jaar naar toe moest gaan en hoopt dat met deze donatie we weer een stapje dichterbij genezing zijn gekomen.

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!