Doneer nu qxif-angle-right

DinandOp 28 mei ontvingen wij een hele speciale donatie van Stichitng Dinand. Maar liefst € 14.551,- werd ons toevertrouwt. En die ene euro zegt meteen hoe hard er gewerkt is om al dat geld bijeen te brengen. Hieronder het verhaal achter deze donatie;

"Dinand klaagt eind 2013 over hele erge hoofdpijn. Hij wordt doorgestuurd naar het ziekenhuis in Groningen. Twee dagen voor zijn 11e verjaardag stort het leven van Dinand, zijn ouders en zijn broer in. Dinand heeft een hooggradige glioom. Oftewel de meest kwaadaardige agressieve hersentumor die er is en die zo groot is dat hij met spoed geopereerd moet worden.

Na de operatie volgt de lange weg van chemo en bestraling. Het lijkt aan te slaan. Dinand voelt zich naar omstandigheden goed en gaat weer naar school, naar volleybal en speelt met zijn vriendjes. Maar in augustus 2014 gaat het opnieuw fout. De tumor is terug. En binnen de reguliere behandelmethodes is hij uitbehandeld. Het leven van Dinand en zijn familie stort opnieuw in. Nog maar 11 jaar, een hersentumor hebben en uitbehandeld zijn. Dat is geen optie. Samen met het UMCG wordt gezocht naar een alternatieve behandelmethode over de grens. En die wordt gevonden, in Duitsland bij de Universitäsklinikum Würzburg. Hier doen ze dendritische celtherapie, een behandelvorm die in Nederland nog in de onderzoeksfase staat (klik HIER), maar in Duitsland, Engeland, België en Amerika al vaak wordt toegepast. De behandeling is heel duur en wordt niet vergoed, daarom wordt Stichting Dinand opgericht. Weken vol acties en activiteiten leveren veel geld op.

Dinand wordt in Duitsland opnieuw geopereerd en de tumor wordt verwijderd. Echter, een paar dagen voor de dendritische celtherapie zal starten, is de tumor al weer terug, en zo groot dat er geen behandeling meer mogelijk is. De waarheid heeft de hoop doen vervliegen. Wat rest was tijd. Tijd om zoveel mogelijk te genieten, samen te zijn, bijzondere momenten te beleven en heel veel herinneringen te verzamelen. Op 5 december 2014 overlijdt Dinand. Hij heeft zijn strijd niet mogen winnen. De wereld is een bijzonder dappere jongen armer.

Naar wens van Dinand is het opgehaalde geld verdeeld over twee stichtingen die onderzoek doen naar hersentumoren: Villa Joep! en Stichting STOPhersentumoren. "

Namens Stichting Dinand
Judith Tack

Stichting STOPhersentumoren dankt Stichting Dinand voor deze bijdrage en zal de donatie goed besteden. Het verhaal van Dinand staat niet op zich zelf. En maakt dat wij nog gemotiveerder doorgaan met het werven van donaties en het opstarten van onderzoek opdat er snel een betere behandeling mag komen voor deze uitzichtloze kanker.

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!