Doneer nu qxif-angle-right

Op 21 december 2015 zou Ton van Rijn jarige zijn geweest. Geweest, want Ton is overleden. Een hersentumor nam zijn leven op 22 september 2013, en Ton werd daarom maar 47 jaar oud. Ton zijn ouders Antoon en Rie van Rijn waren op 12 juli 2015 maar liefst 60 jaar getrouwd, en als cadeautip hadden ze in hun uitnodiging gezet: “Uw bijdrage in een envelopje wordt zeer gewaardeerd. De familie heeft hier allemaal gehoor aangegeven en op het feest werd er maar liefst een donatie bijeen verzamelt van 600,- euro.

Carin, broer van Ton, verteld; "Ton was een prachtmens! Een lieve man en vader en een geweldige zoon, broer, zwager en oom. Daarnaast een ware vakman en trouwe vriend. ‘n Boom van een man, al ruim 30 jaar werkzaam in de scheepsbouw, waar zijn kennis en ervaring van onschatbare waarde waren. Z’n grote passie was jagen, dat deed hij samen met z’n vader. Ton was altijd bereid om familie en vrienden te helpen met allerlei klussen in en om het huis. De diagnose dat de klachten die Ton eind juni 2012 kreeg werden veroorzaakt door een hersentumor, was voor iedereen dan ook een enorme klap. Ton werd geopereerd en onze ouders kregen het vreselijke nieuws dat het om een hersentumor ging te horen op hun 58-jarige trouwdag op 12 juli 2012.

Na de operatie trok Ton in bij zijn vriendin Corrie, met wie hij in september 2012 is getrouwd. Corrie heeft Ton tijdens zijn ziekte door dik en dun gesteund en liefdevol verzorgd. Er werd een behandelplan voor Ton gemaakt, die bestond uit een serie bestralingen gedurende 6 weken en daarna een chemokuur. Hoewel Ton zich een periode redelijk goed leek te voelen, gaf de scan die in maart 2013 werd gemaakt geen goede uitslag. Opnieuw werd Ton geopereerd, hierna ontstonden er complicaties waardoor Ton een nare periode plat liggend in het ziekenhuis moest doorbrengen met een drain in z’n rug. De chemokuur kon pas hierna worden gegeven, maar deze kuur kon toen z’n werk al niet meer goed doen. Na een scan bleek dat de tumor teveel was gegroeid en hoewel Ton bereid was om door te vechten en heel hard heeft geknokt, was er geen enkele behandeling meer mogelijk. Met pijn in ons hart hebben wij Ton -nog maar 47 jaar oud- moeten laten gaan op zondag 22 september 2013, 15 maanden nadat de diagnose van de hersentumor was gesteld.

Ton’s doel was om de leeftijd van 50 jaar te bereiken, daar ging hij écht voor... a.s. maandag 21 december 2015 zou hij deze leeftijd hebben bereikt. Het mocht helaas niet zo zijn.. Ton leeft voort in onze harten"

grafstuk

 

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!