Doneer nu qxif-angle-right

Stimuleringsprijs hersentumorenonderzoek naar Dr. Thomas Würdinger voor nog meer baanbrekend onderzo 32141 imageIn 2009 ontving moleculair bioloog Thomas Wurdinger van Stichting STOPhersentumoren.nl de stimuleringsprijs, morgen 30 oktober houdt Tom zijn inaugurele rede en wordt hij benoemd tot hoogleraar preklinische neurochirurgie. Van harte gefeliciteerd!  

Onderzoeker Dr. Thomas Wurdinger uit Amsterdam krijgt op zaterdag 19 september 2009 de Stichting STOPhersentumoren.nl "Hersenen Award" uitgereikt. De stimuleringsprijs bestaat uit een oorkonde, een hersenbokaal en een geldbedrag van € 5.000 te besteden aan zijn onderzoek.

De stimuleringsprijs van stichting STOPhersentumoren.nl werd aan Dr Thomas Wurdinger uitgereikt vanwege zijn baanbrekende onderzoek dat zich richt op glioblastomen. Glioblastomen zijn hooggradige hersentumoren welke zeer moeilijk te behandelen zijn. De huidige behandelmethoden bestaan uit chirurgisch ingrijpen, chemotherapie, en radiotherapie. De glioblastomen zijn snel groeiende en bloedvatrijke tumoren welke door middel van celmigratie het brein infiltreren en daardoor moeilijk weg te snijden zijn. Na het chirurgisch ingrijpen worden de resterende cellen door chemokuren en bestraling aangepakt. Het effect is helaas zeer beperkt. De tumoren komen vaak na een korte periode weer terug en gaan op zoek naar bloedvaten voor verdere tumorgroei. Naast het doden van de kankercellen is het dus ook van belang om de hersentumorcel migratie te remmen en om de nieuwe bloedvatformatie tegen te gaan en daar richt het onderzoek van Dr. Thomas Wurdinger zich op. De hoop is dat met dit onderzoek de genezing van glioblastomen dichterbij komt.

In het afgelopen jaren werden door Dr. Thomas Wurdinger al verschillende baanbrekende ontdekkingen gedaan in de genetische componenten van tumorcellen van glioblastomen. Was de jury van Stichting STOPhersentumoren.nl in 2009 al erg onder de indruk van de publicatielijst evenals de reeds toegekende subsidies van Tom, die indruk heeft Thomas de laatste jaren alleen nog maar weten te vergroten. We zijn trots jaarlijks een deel van zijn werk te mogen financieren.

 

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!