Doneer nu qxif-angle-right

IMG 2286klZeist, zondag 25 juni 2017 - Jaarlijks wordt de Bergentocht tegen kanker georganiseerd om geld in te zamelen voor hersentumoren onderzoek. Aan het einde van een sportieve dag kon de organisatie aan de voorzitter van Stichting STOPhersentumoren.nl een cheque overhandigen van maar liefst € 41.134,-.

Sinds de opening van de inschrijving in oktober 2016 hebben hersentumorpatiënten, naasten, nabestaanden en andere belangstellenden zich volop ingezet om donaties te verzamelen voor dit goede doel. Diverse acties werden er opgezet en duizenden sponsorbrieven zijn rondgestuurd. Dit alles resulteerde in deze geweldige opbrengst. Mevrouw Klaske Hofstee, voorzitter van de Stichting STOPhersentumoren.nl te Driebergen verteld: “De meest voorkomende kwaadaardige hersentumor kent nog slechts een genezingspercentage van 0,3%. Er komen er ieder jaar in Nederland 3500 nieuwe mensen met een hersentumor bij. Dat met stoppen. Maar dat kunnen we nog niet, de doctoren staan nog met hun handen in hun haar. Meer onderzoek is dringend nodig om hier verandering in te brengen.”

De organisatie is zeer blij dat het evenement succesvol is verlopen en bedankt een ieder die mee heeft geholpen hier aan bij te dragen, in het bijzonder FZO voetbalvereniging voor het gastvrij ontvangen van alle deelnemers. “De deelnemers kwamen uit heel het land, om samen een prestatie neer te zetten waar we trots op kunnen zijn,” aldus Chris Stekelenburg van de organisatie, “Iedereen heeft gesport naar eigen kunnen. Vierentwintig juni 2018 organiseren wij de Bergentocht tegen Kanker opnieuw en hopen wij iedereen weer te mogen verwelkomen.  


De opbrengst van de Bergentocht wordt eind oktober 2017 verdeeld onder de onderzoeksprojecten welke de top van de neuro-oncologie in Nederland bij Stichting STOPhersentumoren.nl het meest veelbelovend vindt voor het verbeteren van de behandeling tegen een hersentumor, zodat er versneld een betere toekomst komt voor de patiënt. Voor meer informatie kijk op de website. www.STOPhersentumoren.nl

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!