Doneer nu qxif-angle-right

Minnertsga Foto Geert FaberHeel het dorp Minnertsga stond de afgelopen week in het teken van actie tegen hersentumoren. Een ziekte die nog in de kinderschoenen staat als het om genezing aangaat, en dat willen de dorpelingen graag veranderd zien. Verschillende activiteiten werden daarom georganiseerd en samen brachten ze maar liefst € 5.300,- op.

 

Minnertsga is een dorp in de gemeente het Bildt, provincie Friesland. Het ligt ten noordwesten van Leeuwarden en telt ongeveer 1850 inwoners. En 3 van deze inwoners kampen momenteel met een hersentumor. Onder hen Gerrit de Vries, nog maar 12 jaar. Veel te jong om zo verschrikkelijk ziek te zijn. Daarom hebben de dorpelingen de handen ineen geslagen en gezorgd voor meer geld naar onderzoek.     

Donderdagavond 29 juni werd hiervoor een hardloop- en wandelevenement georganiseerd. Een prachtige route van 5 en 10 km door de Minnertsgeaster Mieden. Voor de kinderen ging een kortere route door het drop. Ongeveer 500 deelnemers kwamen meedoen. Ook Gerrit liep mee en haalde de eindstreep. Als een ware ambassadeur heeft hij namens Stichting STOPhersentumoren.nl de cheque in ontvangst genomen.

Een aantal hoogtepunten van de avond waren,     

  • Gerrit natuurlijk!Minnertsga
  • OBS “De Lytse Terp” die met elkaar € 1.851,- hadden verzameld,
  • Lusanne Klaver die meeliep voor haar vader Wopke,
  • Susanne Berk, oud patiënt
  • Elly Leijstra, sinds vorig jaar hersentumor patiënt,
  • Iris van Schepen, die de snelste was bij de dames op de 10 kilometer en liep voor haar zuster die ook patiënt is.

Waar een klein dorp al groot in kans zijn. Trots op de organisatie, alle inwoners, alle vrijwilligers en sponsoren en donateurs. Zonder jullie was er niet zo een geweldige cheque gekomen. Dank jullie wel. Wat een geweldig resultaat.

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!