Doneer nu qxif-angle-right

HeaderKentaaTijdens de internationale hersentumorweek van 23 oktober tot en met 29 oktober 2017 werd in Nederland voor het eerst een hersentumorcollecte gehouden. Maar liefst 74 collectanten hadden zich aangemeld om te collecteren. Ze gingen niet bij weer en wind langs de deuren. De collectanten hebben een online collecte gehouden, op Social Media. Facebook, twitter, Instagram, overal kwam je de digitale collectebussen voor Stichting STOPhersentumoren.nl tegen.

Samen meer hersentumoronderzoek mogelijk maken was het motto. Omdat hersentumoren nog veel te weinig genezing kennen. Omdat de gevolgen van een hersentumor verwoestend zijn, zowel voor de patiënt als de naaste.

Stichting STOPhersentumoren.nl is een kleine vrijwilligersorganisatie welke niet genoeg man/vrouw kracht heeft om in iedere gemeente van Nederland vergunningen aan te vragen en in het hele land vrijwilligers te coördineren om echt langs de deuren te gaan. Het moderne digitale collecteren is daarom een prachtige vervanger. De Stichting is daarom heel blij dat de eerste collecteweek zo een succes was. Ook de collectanten waren zeer blij met de nieuwe manier van collecteren. “Het is even wennen” vertelde Carmen “Je moet echt iedere dag even de collectebus opnieuw op je timeline zetten met een leuke oproep, anders vergeten de mensen je direct, maar als je dat dan doet haal je toch iedere dag een mooi bedrag op. Net als bij een echte collecte”.  Rebecca vertelde: “Ik vind online collecteren heel fijn, want met een collectebus langs de deuren zou ik nooit doen, maar nu heb ik toch iets meer dan € 300,- "opgehaald" met mijn collectebus”.

De totale opbrengst van € 9.128,- wordt direct gebruikt bij de beoordeling ronde van nieuw onderzoek in 2017. De eerste volgende collecte zal plaatsvinden in de laatste week van maart 2018. Wil jij ook mee collecteren volgend jaar, mail dan "Collectant 2018" naar info@STOPhersentumoren.nl en we zetten je op de lijst van collectanten 2018.

Binnen een maand kun je hier lezen welke onderzoeken gehonoreerd zijn. https://stophersentumoren.nl/Onderzoek/gefinancierd-onderzoek

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!