Doneer nu qxif-angle-right

Hersentumor magazine "Over leven met een hersentumor" komt 28 mei uit.

Hersentumor magazineOp 28 mei 2018 tijdens het benefiet HOOFDdiner te Driebergen zal het eerste exemplaar worden overhandigd van het eerste "Hersentumormagazine". Een magazine boordevol verhalen van mensen "Over leven met een hersentumor." Het magazine is vanaf heden te koop bij voorinschrijving.

De initiatiefnemer van dit magazine is Klaske Hofstee. Zelf is zij mantelzorger van haar man Nico Faaij, die onder andere een ongeneeslijke kwaadaardige hersentumor heeft. Tijdens het traject van diagnose, behandeling en de zorgen rondom het hebben van een hersentumor put zij kracht uit lotgenotencontact. Dit geeft haar een belangrijke verbinding met ervaringsdeskundigen, waardoor zij zich niet alleen voelt.

"Nog nooit zijn er zovele verhalen gebundeld van hersentumor patiënten. We zorgen met dit magazine voor een unieke kijk in het leven van de hersentumorpatiënt en de dierbaren om hen  heen. Je leest erin, hoe ingrijpend een hersentumor het leven van patiënten en hun naasten verandert," vertelt Klaske.

Samen met Kristien de Jong, zelf hersentumorpatiënt, heeft zij de afgelopen 3 maanden hard aan het magazine gewerkt. Klaske verzamelde verhalen en schreef er ook enkele zelf. Zij zorgde daarnaast voor de vormgeving. Kristien maakte dat de teksten prettig leesbaar werden, checkte de verhalen op spelfouten en zorgde dat de teksten onderling goed aansluiten. Ook van haar hand werd een verhaaltje opgenomen.

Klaske vertelt enthousiast: "Samen hebben we gezorgd voor een impactvol verslag met een diversiteit aan verhalen. Iedereen kan herkenning en erkenning krijgen in ons magazine. We hopen dat nu heel veel mensen het blad willen aanschaffen en mee willen lezen wat de invloed is van het hebben van een hersentumor op de patiënt en zijn gezin.”

Kristien vult aan: “Nog nooit eerder is er een blad gemaakt door en voor hersentumorpatiënten. Ik vond het een eer, om eraan te mogen werken. We kregen verhalen binnen van patiënten zelf en van hun partners, van ouders, (schoon)kinderen en kleinkinderen. Ook artsen droegen een steentje bij. Het zijn ontroerende verhalen, moedige verhalen. Natuurlijk  zijn het soms verhalen van ontreddering en verdriet. Maar ook van liefde, vechtlust, levenslust  en hoop. En dat laatste is nou precies waarom we dit blad wilden maken: Hersentumorpatiënten en hun naasten hebben hoop nodig. Hoop op betere behandelmethodes en uiteindelijk hoop op genezing. We hopen dat er na het lezen van het magazine meer donateurs voor Stophersentumoren komen. Zodat er meer onderzoek kan worden gedaan. Want alleen met meer onderzoek houden we die hoop levend.”

  • 112 pagina’s telt onze “Glossy”.
  • 40 mensen vertellen hun verschillende verhalen ”Over leven met een hersentumor”. 
  • 7 foto’s van patiënten mochten wij gebruiken, pagina groot voor een advertentie of voor een quote.
  • 6 verschillende hersentumortypes komen aan bod.
  • 3 ziekenhuizen hebben meegewerkt.
  • 2 grote sponsoren hebben de kosten van ons magazine kunnen drukken naar….€ 4,95 per stuk.

Wil jij ook 1 of meerdere exemplaren bestellen? Mail dan naar info@STOPhersentumoren.nl onder vermelding van Hersentumormagazine en vermeld het aantal exemplaren wat je wilt hebben. Ze kosten (een donatie) van € 4,95 per stuk, (exclusief verzendkosten € 3,80 per stuk of als je er meerdere neemt als pakketje € 6,50 ). De verzendkosten zijn afhankelijk van het aantal magazines je afneemt. Het rekeningnummer om op te betalen is: IBAN: NL93RABO0136468942 t.n.v. Stichting STOPhersentumoren.nl te Driebergen o.v.v. van het aantal Hersentumormagazines en je adres. Ziekenhuizen kunnen op factuur bestellen.

Wil je arts of verpleegkundige Hersentumormagazines voor in de wachtkamer?  Laat hen contact opnemen met; info@STOPhersentumoren.nl

Eerste recensie van Prof. dr. C. Dirven ErasmusMC: "Dit wil je in één ruk uitlezen. Zo veel informatie. Een zeer belangrijk magazine voor de hersentumorpatiënt".

HOOFDdiner

Wil je als eerste het Hersentumormagazine hebben en zonder verzenkosten?  Schrijf je dan in voor HOOFDdiner van 28 mei en maak de overhandiging van het eerste exemplaar mee. Lees hierover ons artikel Benefiet BBQ

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!