Doneer nu qxif-angle-right

Roermond City Swim

Roermond City SwimWij hebben jullie hulp nodig. We zijn 1 van de genomineerden van de Roermond City Swim. Met de meeste stemmen kunnen wij HET tweede goede doel worden van dit prachtige evenement.

Vorig jaar ontving het Toon Hermans huis € 50.000 euro van de Roermond City Swim. Wat zou het prachtig zijn als wij dit jaar ook een soortgelijke cheque zouden mogen ontvangen. Stem daarom op onze stichting en vraag ook of je buren, vrienden, familie, collega's, kennissen en iedereen om je heen dit willen doen. Tot en met 5 april moeten we zoveel mogelijk stemmen zien te verzamelen.

Dit is de link om te stemmen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIwq-WTQD6SWVyLFxhfhkvlp1WBnvsY00urxoUyE17y0HjgA/viewform   

Dank je wel voor je stem en het delen van dit bericht.

Waar is geld voor nodig?

De cheque zou gaan naar het onderzoeksfonds wat Maastricht UMC+  bij Stichting STOPhersentumoren.nl heeft. Op dit moment is dit fonds gevuld met € 2.175,- en dat is veel te weinig om de volgende zaken te kunnen financieren  (zie www.STOPhet.nl/MUMC)  Help daarom onze wetenschappers door te gaan. Dit hebben we dringend nodig;

Stereotactische Apparatuur1) Stereotactische apparatuur voor onderzoek naar hersentumoren

Helaas is een hersentumor een zeldzame ziekte, en daarom hebben de onderzoekers naar deze ziekte zeer kleine budgetten. Deze onderzoeksgroep MUMC+ leende daarom dit apparaat (zie foto) van een andere afdeling, maar dat kan helaas niet meer. Met ingang van 1 september dreigt hun hersentumoronderzoek nu te stoppen, omdat het apparaat niet meer beschikbaar is. Dat mogen we niet laten gebeuren. Het moet door gaan. Ze hebben zelf dit apparaat nodig. De kosten € 7.744,-  minus de 2.275 die we al hebben, is er nog € 5.469,- nodig.

2) Onderzoeksgeld

Eerder onderzoek van MUMC+ lab heeft aangetoond dat chloroquine (CQ), een antimalaria middel, de hersentumor gevoeliger Inge Compter Ann Hoeben MUMC Maastromaakt voor radiotherapie en chemotherapie. Tevens veroorzaakt CQ normalisatie van de bloedvaten in de tumor, waardoor chemotherapie beter de hersentumorcellen bereikt. CQ is daarom aangewezen als weesgeneesmiddel voor de behandeling van gliomen door zowel de Europese Commissie als de US Food and Drug Administration (EU/3/14/1377 & FDA #15-4750). Vanaf augustus 2016 zijn reeds 7 patiënten geïncludeerd in een fase I studie waarin de aanbevolen dosis CQ in combinatie met radiotherapie en chemotherapie onderzocht wordt. De onderzoekers willen dit project graag opschalen en uitbreiden en hiervoor is € 120.305 euro nodig. Stichting STOPhersentumoren.nl heeft al € 45.854 betaald, dus we zoeken nog € 74.451,- voor de komende 3 jaren om dit onderzoek te kunnen voortzetten en afronden. Dit onderzoek moet doorgaan, omdat het de behandeling van deze patiëntengroep versneld kan verbeteren. Onderzoek in Maastricht kan de wereld veranderen.

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!