Doneer nu qxif-angle-right

JasperWolters1Op zaterdag 2 februari vond bij Nivo Sparta de 2e editie van het Jasper Wolters Toernooi plaats. Dit toptoernooi voor JO11-teams uit de hoofdklasse is traditioneel sterk bezet en telde dit keer maar liefst 32 deelnemende teams, waarvan 30 uit heel Nederland en twee uit België. Samen voetballen voor het goede doel met in de herinnering Jasper Wolters, een teamgenoot van bijzondere klasse.

Het was op vrijdag nog even spannend of het toernooi door kon gaan in verband met de sneeuw en vorst van de voorliggende week. Gelukkig kon, na het omgooien van de veldindeling, het toernooi toch van start gaan op zaterdagochtend. Wie zou de opvolger worden van VV Dongen JO11-1, de kampioen van 2018 die helaas haar titel niet kon komen verdedigen vanwege bekerverplichtingen?

Om 7.15 uur meldden de eerste vrijwilligers zicht. Er werd gestart met het smeren van 1.000 broodjes voor zo’n 500 lunchpakketten voor alle spelers, hun teambegeleiders, de vrijwilligers en de 40 scheidsrechters. Een uur later staan de eerste teams op de stoep. Na een prachtige opening door Harjen Wolters, broer van de naamgever van het toernooi, trapt dochter Marin Wolters samen met haar opa symbolisch het toernooi af om 9.00 uur. Terwijl één van de Belgische teams dan nog onderweg is, gaat het toernooi voortvarend van start. Er wordt sportief en intensief gestreden om de punten in de acht kwalificatiepoules. Het is met slechts 1 à 2 graden wel ijzig koud en het blijft (mot)regenen.

JasperWolters2Hoewel de kinderen van geen stoppen weten en rond de middag starten aan de eerste speelrondes van respectievelijk de Champions League (alle nrs. 1 uit de kwalificaties), de Europa League (nrs. 2), de Eredivisie (nrs. 3) en de Keukenkampioen Divisie (de nrs. 4), zien we ons rond een uur of half twee toch genoodzaakt de kinderen in bescherming te nemen. Hoewel ons de beslissing zwaar viel, besloten we in overleg met de trainers en leiders van de deelnemende teams om het toernooi na de eerste speelronde van de tweede poulefase te staken. De kinderen waren erg nat en koud geworden. En verkleumde kinderen worden ziek. Dat wilden wij niet op ons geweten hebben.

Voor het eerst dit jaar hadden we de teams uitgedaagd om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel STOPhersentumoren.nl. Met elkaar hebben we maar liest € 4.500,- wweten op te halen. Een geweldig stap naar een nieuwe onderzoek tegen hersentumoren. De ziekte waar Jasper aan overleden is, en waar we van willen dat er betere genezingskansen voor komen.

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!