Doneer nu qxif-angle-right

HERSENEN IN BEELD

11 maart 2019 - 15 mei 2019

KUNSTPRIJSVRAAG

LogoSTOPhersentumoren

Vanwege de Internationeale Hersenenweek organiseert Stichting STOPhersentumoren.nl een kunstprijsvraag voor meer aandacht voor tumoren in de hersenen. Betrokkenheid en bewustzijn met hersentumoren is de weg naar de overwinning hiervan.  Hieronder volgt uitgebreide toelichting op deze kunstprijsvraag.

 

MutsDE OPDRACHT:

Maak een kunstwerk geïnspireerd op het thema hersentumoren.

Het werk moet passen in een van de volgende drie categorieën:
- tekening, schilderij,
- fotografie,
- collage, beeldende vormen.

schilderijVoor elke categorie is men vrij in de vorm en de keuze van de materialen en de gebruikte technieken. Hulp van een computer bij het vervaardigen van de opdracht is toegestaan. De afmetingen van het werk mag maximaal A1 groot zijn, 85 cm x 60 cm.  (hou rekening met de verzending / verzendkosten van uw deelname).

De deelname aan de prijsvraag staat open voor iedereen. Inzendingen mogen individueel of groepswerk zijn. Bij groepswerk valt de inzending in de leeftijdsgroep van de oudste deelnemer. Verder dient het kunstwerk vergezeld te gaan met een toelichting vanuit welke inhoudelijke visie het kunstwerk tot stand is gekomen, waarom men meedoet en/of uw relatie tot de doelgroep de  hersentumoren is, je naam, leeftijd, adres, email en telefoonnummer.

JurTeeuwen
PRIJZEN
De beste, mooiste of leukste inzendingen zullen wij tentoonstellen in onze vergaderruimte. Verder plaatsen wij op de website van Stichting STOPhersentumoren.nl alle inzendingen. Deze online tentoonstelling van de inzendingen zal minimaal een jaar online blijven, eventueel met doorlink van uw website. De winnaar ontvangt een mooie prijs.

HOOFDprijs:  (t.w.v. 300 euro)

-  Weekendtrip (3 dagen, 2 nachten) voor 2 personen

Luxe welness voor 2 personen

- Cadeaucheque van 25,- euro beschikbaar gesteld door Bilderberg.

Tweede prijs: (t.w.v. 125 euro)

Overnachting met ontbijt voor 2 personen

Zondagsbrunch voor 2 personen beschikbaar gesteld door Van der Valk te Houten .

Derde en vierde prijs: (t.w.v. 15 euro)

Het boek: "Haal meer uit je hersenen" schrijver Mark Tigchelaar

DEELNAME
Deze kunstprijsvraag is voor alle leeftijden, immers primaire hersentumoren ontstaan ook in alle leeftijdsgroepen van 0 – 100 jaar. Iedereen kan meedoen. 

schilderij2 INZENDTERMIJN
Vanaf nu tot uiterlijk 14 mei 2019 wordt iedereen uitgenodigt je werk in te leveren bij het adres van Stichting STOPhersentumoren.nl:
t.a.v. Klaske Hofstee
Hoofdstraat 88
3972 LC DRIEBERGEN- RIJSENBURG


brain tandpasta
BEOORDELING & JURY
De inzendingen worden beoordeeld door een jury. Beoordeeld wordt op artisticiteit (creativiteit, originaliteit en kleurgebruik) en op de omschrijving hoe het kunstwerk tot stand is gekomen. De jury bestaat in ieder geval uit:
- Myrthe Faaij, 13 jaar, dochter van een vader met meerdere hersentumoren
-Tom Würdinger, moluculair biologisch onderzoeker VUmc Cancer Centrum Amsterdam, Havard Medical School Massachusetts
- Pierre Robe, neurochirurg, neuro-oncologisch onderzoeker UMC Utrecht
- Klaske Hofstee, voorzitter Stichting STOPhersentumoren.nl
 
brain art
PRIJSUITREIKING
Bij voldoende deelname zal de prijsuitreiking plaats vinden 15 juni 2019.

MEER INFORMATIE
De praktische organisatie van deze kunstprijsvraag is in handen van Stichting STOPhersentumoren.nl. Voor meer informatie kunt u uw vragen per email stellen aan het adres:
info@STOPhersentumoren.nl

fabre brein2
REGLEMENT
Door deelname aan de kunstprijsvraag Stichting STOPhersentumoren.nl vervallen alle rechten van het ingezonden werk toe aan de stichting. Je doneert dus je gemaakte werk aan ons. De inzendingen blijven eigendom van Stichting STOPhersentumoren.nl. Stichting STOPhersentumoren.nl behoudt zich het recht voor om inzendingen (werk en toelichting) te publiceren digitaal of schriftelijk in bijvoorbeeld een tijdschrift of boekwerk en te gebruiken voor promotiedoeleinden om meer awareness voor hersentumoren te verkrijgen. Over de uitslag van de jury valt niet te corresponderen.

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!