Doneer nu qxif-angle-right

plaatjeHet nieuwe jaar is begonnen. Ook dit jaar willen we weer de meest hoopvolle onderzoeken gaan financieren naar een genezend middel. Daarnaast spelen nog de onderzoeksvragen bij patiënten. Welk onderzoek zou jij het liefst willen opstarten?  Vertel ons welke onderzoeken jouw voorkeur hebben met een donatie op www.STOPhet.nl/VUMC

1) Stress en hersentumoren  – Van stress is wetenschappelijk bewezen dat het kanker veroorzaakt, maar het is nog nooit onderzocht wat de invloed van stress is op een behandeling. Als je de stress reduceert, zou een patiënt dan langer te leven hebben?  

2) Zwangerschap en hersentumoren  – Is het verstandig zwanger te worden als je een hersentumor hebt?  Sommige kankersoorten zijn hormoongevoelig. Er zijn geruchten dat zwangerschap en hersentumoren ook niet goed samen gaan. Het is nog nooit degelijk onderzocht.

3) Cognitieve training – Zou je een betere kwaliteit van leven hebben als je met begeleiding beter leert om te gaan met je NAH problematiek?

4) Boswellia Serrata – Kan Dexamethason naar de prullenbak? Het natuurlijke supplement Boswellia Serrata heeft een oedeem onttrekkende werking en zeer weinig bijwerkingen. Het wordt door longartsen al gebruikt, maar voordat neurologen het gaan gebruiken zal er meer onderzoek naar gedaan moeten worden.

5) THC olie – Fabel of feit? Helpt het de hersentumor te verminderen, of alleen maar de kwaliteit van leven te verhogen?

6) Glucose – Moet je nu juist meer of minder suiker eten bij een hersentumor? Er zijn wetenschappelijke onderzoeken bekend dat bij een hoge glucose waarde er minder risico’s zijn op het krijgen van een hersentumor. Maar is een hoge gluscosewaarde ook gunstig als je al een hersentumor hebt? Of moet je dan juist minder suiker eten?

7) Elektriciteit - In Amerika is men druk bezig met experimenteren met de Novocure, Optune. Een soort van badmuts die elektrische stroompjes afgeeft naar de hersenen. Zou deze vorm van hyperthermie echt effect hebben op de lengte van het leven van een hersentumorpatiënt?

Maak je onderzoek voorkeur of - voorkeuren bekend via een donatie op www.STOPhet.nl/VUMC en laat zo direct het onderzoeksteam weten wat jij wilt.  Geef hen naast je donatie jouw boodschap. En wie weet starten wij dit jaar het onderzoek van jouw voorkeur. Samen verschil maken.

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!