Doneer nu qxif-angle-right

In mIMG 1966aart van dit jaar riep Stichting STOPhersentumoren.nl een wedstrijd uit. Wij riepen alle mensen die met hersentumorproblematiek te maken hebben op een beeld te maken van wat het hebben van een hersentumor in hun leven betekend. "Hersenen in beeld". Prachtige inzendingen kwamen binnen. Woensdag 26 juni is de jury bijeen gekomen en zijn de winnaars gekozen. 

De winnaar van de Kunstprijsvraag 2019 is geworden Yvette van Lier.  De jury was unaniem eens dat dit werk het beste de aandacht vraagt voor hersentumorproblematiek.

De jury:

Yvette van Lier “verraste de jury positief met haar werk. De tragiek, de puurheid, de openheid, het letterlijk bloot geven van hoofd en mens zijn. Maar ook die vreselijke hersentumor. Zo zichtbaar, als een zoet houdende suikerspin op een stokje.  “Was hij maar met 1 hap weg” verzuchte een jurylid.  Van Lier heeft oog voor detail, je blijft kijken, en steeds nieuwe dingen zien, waardoor de kijker mee wordt genomen op reis door hersentumorland en geforceerd wordt actief te denken. De jury zag in dit werk, de grootste belofte in awareness voor hersentumoren.” “Ik zou wel een poster ervan willen hebben” zegt een ander jurylid, “ die hang in dan in mijn spreekkamer. Uiterst knap.”

TonnyLagerweijklDe tweede plaats gaat naar hersentumoronderzoeker Tonny Lagewei. Die met zijn werk prachtig vertolkte dat hersentumorpatiënten niet allemaal hetzelfde zijn, maar juist uniek.

Het is niet makkelijk tekeningen met foto’s en schilderijen te vergelijken, maar door dicht bij de opdracht te blijven kom je toch bij de winnaar.  Alhoewel de inzendingen totaal verschillend van elkaar waren, hadden ze wel één ding gemeen, oordeelde de jury, “Alle inzenders waren  ‘verhalenvertellers, die met de nodige elan en lef beelden construeren die het publiek uitnodigen tot zorgvuldig kijken”.

Zie meer informatie op: https://stophersentumoren.nl/Archief2019/oproep-kunstprijsvraag-hersenen-in-beeld-2

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!