Doneer nu qxif-angle-right

BTPatientsCharterofRights FacebookjpgHandvest van Rechten

Patiëntenorganisaties en professionele verenigingen van over de hele wereld, waaronder Stichting STOPhersentumoren.nl verenigen zich met het Handvest van Rechten

De International Brain Tumor Alliance (IBTA) is verheugd de publicatie van The Brain Tumor Patients 'Charter of Rights aan te kondigen.Vijfenzeventig organisaties van over de hele wereld hebben het nieuwe Brain Tumor Patients 'Charter of Rights onderschreven, een document dat bedoeld is om positieve veranderingen teweeg te brengen in de zorg van mensen met de diagnose hersentumoren en tumoren van het centrale zenuwstelsel. Het Handvest biedt een kader voor het terugdringen van ongelijkheden in de zorg en het behalen van beleidsdoelstellingen gericht op het verbeteren van zorgstelsels en communicatie. Het kan ook door individuele patiënten worden gebruikt om bepaalde aspecten van hun zorg te ondersteunen. Uiteindelijk is het doel van het Handvest van Rechten van The Brain Tumor Patients om de best mogelijke gezondheid en levenskwaliteit te bereiken voor volwassenen, kinderen en adolescenten met hersentumoren door het aanmoedigen en ondersteunen van kwaliteitsnormen, beleid en praktijken.

Het Handvest zet de rechten uiteen waar alle hersentumorpatiënten en verzorgers recht op moeten hebben, ongeacht waar ter wereld ze wonen. Een aantal van deze rechten kan momenteel in sommige landen ambitieus zijn.  Klik HIER om het Handvest te lezen.  (Engels) 

 

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!