Doneer nu qxif-angle-right

Marja te Pas

 

Bestuurslid

 

Ik zal me even voorstellen:
Mijn naam is Marja te Pas, getrouwd met André en samen hebben we 3 kinderen gekregen. Joyce, Lenny en Collin en 2 prachtige kleinkinderen.

Deze foto is gemaakt een half jaar voor Joyce is overleden. Wij waren met de hele familie naar Euro Disney, deze foto is voor mij heel speciaal. Links ben ik, Marja, in het midden Yara ( dochter Lenny ) en Joyce. Onze dochter Joyce is overleden in 2010 ten gevolge van een hersentumor. Ik/wij hebben Joyce beloofd om ons in te zetten voor HAAR doel, St. STOPhersentumoren.

Waarom onderzoek zo nodig is
In november 2005 kreeg onze dochter Joyce (25jaar) haar 1e epileptische aanval. Een half jaar later, in april 2006 werd er bij haar een hersentumor geconstateerd. Astrcytoom graad 2/3 een primaire hersentumor. Graad 2 is niet kwaadaardig maar 3 wel. Er volgde een zware operatie, waarbij Joyce rechtszijdig verlamd werd en ze kon niet meer praten (afasie). Na een flinke revalidatie, kon onze kanjer weer redelijk lopen en praten, maar haar rechterarm deed niet meer mee. Ook bestralingen, chemo’s  en al wat erbij hoort gehad.

Maar ondanks deze ziekte was ze positief en bleef ze hoop houden. Zo kwamen wij ook in contact met de Stichting Stophersentumoren. Joyce heeft meegedaan aan een fotosessie voor in het boek 1500 hoofdzaken. Door de medicijnen kilo’s aangekomen, maar toch is ze er voor gegaan. Er is zo weinig bekent over deze ziekte, je wordt er mee geconfronteerd, maar verder moet je het eigenlijk zelf uitzoeken.

DAAROM is er onderzoek nodig en dat kost geld, veel geld.

Samen  met Joyce  ( in de rolstoel) hebben we nog met de Ulftse avond4daagse mee gelopen. Wat heeft ze genoten, en wij ook. De St. Stophersentumoren onder de aandacht brengen en geld inzamelen, Niet meer voor haar, daar was het te laat voor.

Maar voor de generatie na haar, oa. haar kleine nichtje en neefje. Want ook onder kleine kinderen komt deze ziekte helaas veel te vaak voor. Gemiddeld staat voor deze ziekte 15 maanden tot overlijden en 0.01% genezingskans. Joyce heeft haar gevecht moeten opgeven, Maar wij hebben haar beloofd om de St. Stophersentumoren  te blijven steunen.

G€€F VOOR TOEKOMST
Wij hebben nu twee keer een cabriotocht Joyce te Pas georganiseerd en het is ons gelukt om voor Stichting STOPhersentumoren geld in te zamelen. (www.cabrio-tocht.nl)

Lieve Joyce,
Jou verhaal is niet ten einde,
Je leven is niet dood gelopen.
Je schrijft nog altijd geschiedenis,
In ons leven, in ons  hart, in onze herinnering.
Je blijft onze bikkel!!                               

 Liefs,

Marja

Naast mijn vrijwilligers werk voor Stichting STOPhersentumoren.nl ben ik taxichauffeuse