Doneer nu qxif-angle-right

Susanne Holtman

 

Secretaris

Susanne stelt zich voor

SusanneHoltman portretgroot

 Het was december 2006 dat mijn zus Anja voor het eerst een epileptische aanval kreeg. Uren van onzekerheid en spanning gingen voorbij. Daarna kwam de diagnose die voor een moment de grond onder onze voeten vandaan sloeg. Een primaire hersentumor met een levensverwachting van 15 maanden.

Anja, een lieve en vrolijke vrouw, dierbare dochter, fantastische zus, gezellige vriendin, maar bovenal zorgzame moeder van drie jonge jongens. Krachtig, zoals ze was, ging ze met hoop en vertrouwen de strijd aan en onderging alle bijbehorende behandelingen. In deze periode zocht ze veel contact en steun bij de stichting STOPhersentumoren. Ze liep de walk 4 brains en moedigde andere aan dit ook te doen. Toen ik in 2009 vertelde dat ik mij had ingeschreven voor Steppen Tegen Kanker 2010 liep ze naast haar schoenen van trots. Trots dat haar zusje zich ook in wil zetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor deze vorm van kanker. Een vorm van kanker met een genezingspercentage van 0,03 procent. Een vorm van kanker waar tegelijk met de diagnose je doodvonnis wordt uitgesproken.

“Er moet wat gebeuren” zei Anja dan ook altijd. Mijn lieve zus Anja overleed in januari 2010 op 38 jarige leeftijd.
In de jaren daarna ben ik altijd nou betrokken gebleven bij de stichting. Ik deed o.a. mee aan evenementen om geld op te halen. Geld voor onderzoek naar genezing.
Toen ik begin 2014 werd gevraagd voor een bestuursfunctie binnen de stichting heb ik geen moment getwijfeld. Sindsdien denk ik mee en maak ik mij sterk om zoveel mogelijk geld op te halen. Heel intens en van heel dichtbij heb ik gezien en gevoeld wat het is om geconfronteerd te worden met een hersentumor.

De stichting STOPhersentumoren financieert onderzoeken naar de primaire hersentumor. Voor die onderzoeken is veel geld nodig. Ter nagedachtenis aan Anja en om hoop te creëren voor iedereen die wordt geconfronteerd met deze ziekte werk ik hier met een warm hart aan mee. Mee helpen kan op vele verschillende manieren. Door bijvoorbeeld te doneren of een eigen actie op te zetten.

Helpt u mee? Voor vragen of informatie kunt u mailen naar info@stophersentumoren.nl

Hartelijke groet,

Susanne

Naast mijn vrijwilligers werk voor Stichting STOPhersentumoren.nl ben ik persoonlijk begeleider voor jonge mensen met dementie.