Doneer nu

2019

 Doel van dit project:  Na jaren onderzoek hebben we nu iets dat de ommekeer kan gaan betekenen in de behandeling van de hersentumorpatiënt. We zijn nu in staat om 95% van de tumor biopten succesvol in kweek te brengen. Vervolgens kunnen we deze kweek testen op meer dan 100 soorten medicatie. Hieruit kunnen we een top 5 samenstellen om zo te komen tot de meest beloftevolle behandeling om de hersentumor te remmen of te doen stoppen. Om dit onderzoek te versnellen en om deze aanpak in de toekomst voor alle hersentumorpatiënten in Nederland met een glioom aan te kunnen bieden, is een pipetteerrobot nodig, en financiering en training voor personeel.

Bijdrage Stichting STOPhersentumoren.nl: 35.000,- euro  per 6 december 2019

UMCU PierreRobe STOhersentumorennlDoel van dit project:  Met behulp van tumor, bloed en fibroblasten verkregen van patiënten op het moment van de operatie, ontwikkelen we syngene gemengde culturen en op hersenorganoïden gebaseerde modellen om een nieuwe, op CIITA gebaseerde, studie te bestuderen voor immuuntherapiestrategie bij glioblastomen.

 Bijdrage Stichting STOPhersentumoren.nl: 90.000,- euro  per 4 november 2019

 

ErasmusMC MartinvanderBent STOPhersentumorenDoel van dit project:  Het ontwikkelen van een non-invasief model op basis van algemene en computergeanalyseerde MRI-karakteristieken (radiomics/deep learning) voor het voorspellen van prognose en tumorkarakteristieken (o.a. MGMT-methylatie en mutatiestaties van relevante kanker-gerelateerde genen) voor glioblastomen.

Bijdrage Stichting STOPhersentumoren.nl: 80.000,- euro  per 4 november 2019 (inclusief € 24.427,95 van team Samen Sterk)

 

theIBTA STOPhersentumorenDoel van dit project:  to advocate for the best treatments, information, support and quality of life for brain tumour patients, their families and caregivers – wherever they live in the world.

Bijdrage Stichting STOPhersentumoren.nl: 125.000,- euro  per 4 november 2019

 

 

Bijdrage Stichting STOPhersentumoren.nl: 18.500,- euro  per 4 november 2019