Doneer nu qxif-angle-right

20 juli 2018

JosevanderLugt kl

Trots

We leven naar het einde van de bestralingen toe. Gisteren kregen we in het VU te horen dat de bestralingstijd van vandaag en morgen aangepast werden (14.00 uur ipv 10.00 uur). We gooien het schema wel weer om! We zijn flexibel! 

Na vandaag nog maar 1 bestraling te gaan en dan is hij klaar. Tijd om te herstellen en vakantie te vieren, voordat de zwaarste periode gaat starten,: chemo.

Wat ben ik vreselijk trots om mijn vent! Gisteren gaf mijn vriendin een goeie metafoor; als je 5x per week wil gaan sporten, dan moet kost het je vaak veel moeite om daar motivatie voor vinden om dit vol te houden, maar dit krijg je opgedragen, heb je niet gekozen en niet in de laatste plaats is het hoogst vervelend. Toch gaat hij iedere dag weer zonder mopperen naast mij (of wie er dan ook rijd) in de auto zitten om optijd in het VU te zijn. 

Nog meer trots. Een paar weken terug had onze oudste dochter Airlie een kinderpartijtje. De temperaturen waren best hoog, maar toch gingen ze binnen bowlen. Op een gegeven moment was het haar even te druk, te veel en te warm en dus is ze met de vader van haar vriendinnetje even naar buiten gegaan. Daar is Airlie gaan vertellen over haar vader. Wat er is gebeurd, wat er aan de hand is en wat er nog gaat gebeuren. De vader van het meisjes wist van niets, maar stond met z’n mond vol tanden. Toen ze die zelfde avond thuis gebracht werd, vroeg de vader van het meisje me even apart. Hij vertelde wat er was gebeurd en hij wist me exact te vertellen wat Tim precies heeft. Met open mond sta ik hem aan te kijken. Natuurlijk krijgen de meiden veel mee van de situatie, en we hebben wat filmpjes gekeken met ze, maar dat de informatie er zó in zit en zó goed door haar begrepen is, vind ik echt ongelofelijk. Die koppies van die meiden maken overuren en ze snappen veel meer dan we zouden denken, maar ik ben toch echt een super trotse moeder omdat ze er zo goed mee om gaan. Airlie praat er goed over, kropt niet op en in principe merken we geen rare dingen aan haar. Yarra is nog wat drukker dan normaal (ik wist niet dat het mogelijk was), maar ze trekt toch ook steeds meer naar Tim en is het feit dat hij veel thuis is ook goed voor hun band. 

 

Ik kan dan wel trots zijn, maar in de tussentijd ben ik ook meer dan blij dat de tweede stap ook weer zonder al te veel ellende bijna achter de rug is. 3x is scheepsrecht, dus die chemo moet ook goed komen, maar voorlopig tijd voor vakantie! 

 

Vorige blogs van José: klik HIER

Ook blogs van anderen lezen?

Kijk dan in ons Actieve bloggers overzicht