Keurmerk

Keurmerk ANBI:

ANBI KeurmerkDe Belastingdienst heeft Stichting STOPhersentumoren.nl bij aanvang gelijk al voor onbeperkte tijd aangewezen als ANBI – Algemeen Nut Beogende Instellingen.

Dit geeft verschillende fiscale voordelen. Zo mogen donateurs bijvoorbeeld hun giften aan Stichting STOPhersentumoren.nl volgens de geldende regels aftrekken voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Zie voor meer info op de site Belastingdienst.

Organisaties die de ANBI-status willen, moeten voldoen aan een aantal regels die fatsoenlijk bestuur en beleid waarborgen. Die regels zijn hier te zien. Deze ANBI is dus een waarborg dat de besteding van de donaties en onze boekhouding extra goed gecontroleerd wordt.

* Met de verscherping van de ANBI wetgeving en controle (sinds 1 januari 2008) is de waarde van andere vaak vele duizenden euro's kostende keurmerken zoals CBF sterk verlaagt. Veel van deze keurmerken kunnen ook pas gekocht worden als de stichting een betaalde directeur heeft en al jaren bestaat. Stichting STOPhersentumoren.nl werkt alleen maar met vrijwilligers en zonder onkostenvergoedingen. Wij streven er continue naar zoveel mogelijk geld naar hersentumoren onderzoek te sturen en niet naar kantoor en andere kosten, welke wij tot nu toe ook goed gesponsord kunnen krijgen. Aankoop van dit soort duren keurmerken heeft dan ook nog geen prioriteit bij ons.

Stichting STOPhersentumoren.nl
Hoofdstraat 88
3972 LC Driebergen-Rijssenburg
K.V.K.-nummer: 30229982